Nieuwsbrief 02-10-2019

KINDERBOEKENWEEK

Vanmorgen hebben we met alle kinderen de Kinderboekenweek geopend. Groep 8 heeft in een kort toneelstuk en een lied ons meegenomen op reis. We gaan er ‘lees’zame weken van maken met als afsluiting de kinderboekenmarkt op 10 oktober om 15.15 uur voor alle kinderen van de school.


SCHOOLKORFBAL

Dit schooljaar organiseert korfbalvereniging A&CKV Gemini in samenwerking met SPORT•GOUDA het schoolkorfbaltoernooi. Het toernooi is op woensdag 9 oktober 2019 voor de groepen 3 t/m 8. Voor de groepen 3 en 4 bestaan de teams uit 2 jongens en 2 meisjes en een begeleider. Vanaf groep 5 bestaat ieder team uit tenminste vier jongens, vier meisjes en een begeleider. Om 13.30 uur starten de eerste wedstrijden. De prijsuitreiking is waarschijnlijk rond 17.00 uur. Geef je op voor 2 oktober bij je juf of meester! Natuurlijk zoeken we ook ouders de een team willen begeleiden.


10-MINUTENGESPREKKEN KLEUTERS

Vorige week heeft u in de nieuwsbrief kunnen lezen dat we met de kleuterouders een ander ritme gaan volgen in de 10-minutengesprekken.

Deze zullen volgende week woensdag 9 oktober plaatsvinden.

Voor groep 1 zullen deze in de avond zijn en voor groep 2 in de middag én de avond.

Intekenlijsten hiervoor hangen moren bij de deur van de lokalen.

Tijdens dit gesprek gaan we het hebben over het welbevinden van uw kind in de klas.

U kunt denken aan zaken als:

- Contact met andere kinderen

- Contact met de leerkracht

- Zelfvertrouwen

- Zelfstandigheid


WOORDENLIJSTEN KLEUTERS

In groep 1 en 2 worden bij elk thema (nieuwe)woorden aangeboden.

In de bijlagen van de nieuwsbrief kunt u deze woorden vinden voor de komende periode van de Kinderboekenweek. Groep 1 gaat met het thema ’vliegveld’ aan de slag en groep 2 met het thema: ruimte.


GENERATION DISCOVER FESTIVAL

Op donderdag 3 oktober gaat groep 8 naar het Generation Discover festival in Ahoy Rotterdam, een leuk en educatief evenement over wetenschap en technologie. Een unieke gelegenheid om leerlingen spelenderwijs de wereld van morgen te laten ontdekken. Tijdens het Generation Discover festival ontdek-ken de leerlingen hoe wetenschap & technologie een bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Dit jaar staat het festival in het teken van het leven in 2050, hoe zorgen we ervoor dat we slimmer, schoner, zuiniger en socialer gaan samenleven?


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

05-10 Sened gr.2

09-10 Lena gr.3

Een hele fijne verjaardag allemaal!!!


BELANGRIJKE DATA

02-10 start kinderboekenweek

07-10 10-minutengesprekken kleuters

10-10 kinderboekenmarkt

18-10 spelletjesochtend kleuters

18-10 continurooster groep 4 t/m 8 om 14.00 uur uit

30-10 luizencontrole


EVEN VOORSTELLEN….

Hoi!

Ik ben Sacha McPherson (19 jaar). Dit jaar ben ik begonnen met de ALPO (onderwijswetenschappen en de PABO) in Utrecht en voor deze opleiding loop ik nu voor een half jaar stage in groep 5 op De Triangel. Ik zal hier elke dinsdag aanwezig zijn en af en toe een les geven. Naast het studeren sport ik erg veel. Ik turn en speel volleybal op een redelijk niveau.

Ik vind het super tof dat ik nu al stage kan lopen en zal er dan ook elke week weer met veel plezier naartoe gaan :)


ZONDAG 6 OKTOBER – PAROCHIEBREDE GEZINSOCHTEND

Zondag 6 oktober is er weer een parochiebrede gezinsochtend in Gouda (Aalberseplein 2), deze keer in nieuwe vorm. We zullen ’s morgens ietwat eerder beginnen, zodat iedereen na de familieviering (of voor wie wil na de koffie/thee/limonade) weer naar huis kan. Graag willen wij jullie als gezin uitnodigen voor deze ochtend, maar ieder ander is ook van harte welkom! Komen jullie ook naar deze leuke bijeenkomst met ontmoeting, een uitdagend programma, eucharistie én de dierenzegen? De ochtend begint om 9.30 uur, waarbij we in verschillende leeftijdscategorieën aan de slag gaan met het thema; Zegen?! Om 11.00 uur sluiten we de ochtend af met een familieviering en dierenzegen in de H.-Josephkerk. Dus ook het huisdier (of de favoriete knuffel) is welkom. Gedurende de gehele ochtend is er crèche voor de allerkleinsten. Komen jullie ook? Of wilt u uw omgeving hierover vertellen? Opgeven mag, maar hoeft niet. Heb je vragen? Mail of bel naar Carisia Houdijk – gezinsdag@sintjandd.nl / 06 – 23 27 35 13.