Nieuwsbrief 03-04-2019

INTEGRAAL HUISVESTINGSPLAN

Vanavond 3 april staat het IHP weer op de agenda van de raadsvergadering.

Er wordt nu een beslissing genomen over het integraal huisvestingsplan. In principe nog niet over de locaties, maar de fracties hebben er bij de wethouder op aangedrongen om in ieder geval voor onze school daar wel een uitspraak over te doen. Hij heeft vorige week al een toezegging gedaan ten positieve van ons.

Hopelijk doet hij daar vanavond een schepje bovenop.

Uiteraard bent u weer van harte uitgenodigd om de vergadering vanaf 20.00 uur bij te wonen.

Tot nu toe is het goed dat we steeds ons neus hebben laten zien.


VASTENACTIE KINDERBOERDERIJ

Afgelopen week zijn er weer mooie initiatieven geweest voor de vastenactie. De groepen 1, 2 en 3 hebben bijvoorbeeld een restaurant voor hun ouders geopend. Er kon koffie en thee besteld worden en de ouders konden genieten van heerlijke, door de kinderen gebakken koekjes. Uiteraard werd alles in het restaurant geregeld door de kinderen.

Qua opbrengsten gaat groep 4 nog steeds aan de leiding, met groep 2 en 3 er vlak achteraan. De tussenstand is als volgt:

1. Groep 4: 109,75 euro

2. Groep 2: 96,71 euro

3. Groep 3: 95,52 euro.

4. Groep 1: 88 euro

5. Groep 5: 59,50 euro

6. Groep 7: 53,85 euro

7. Groep 6: 23,80 euro

8. Groep 8: 13,40 euro

Op naar de vijfde week vol leuke en goede acties.


Vastenactie onderbouw

Afgelopen vrijdag is er in de groepen 1 en 2 en 3 een restaurant geweest waar ouders en grootouders koffie, thee mochten komen drinken en door de kinderen zelf gebakken koekjes konden eten. Groep 3 ging zelf voor ober, kok, d.j., cassière spelen en met elkaar hebben we 50,50 euro opgehaald voor de kinderboerderij.
SCHOOLVOETBAL

Op vanmiddag 3 april en 10 april zijn de voorrondes van het schoolvoetbaltoernooi. Veel kinderen uit de groepen 5 t/m 8 doen hieraan mee. Komt u ons ook gezellig aanmoedigen? Wij spelen onze wedstrijden tussen 13.30 en 16.30

Woensdag 3 april: meiden groep 5/6 en jongens groep 7/8 bij SV Gouda

Woensdag 10 april: jongens groep 5/6 bij SV Gouda en meiden groep 7/8 bij SV Donk.

Tot dan!


INSCHRIJVEN JEUGDAVONDVIERDAAGSE 2019 HERHALING

Morgen is de laatste dag dat de aanmeldformulieren voor de JAVD kunnen worden ingeleverd. Aanmeldstrookje en inschrijfgeld (€6,50 in gesloten envelop!) graag afgeven bij de groepsleerkracht van uw kind.


LENTEMARKT

Ja, hij is er weer dit jaar! Op woensdag 17 april is er vanaf 12.15 uur Lentemarkt in en om de grote hal en bij mooi weer ook op het plein. Zoals altijd zullen er superverse gerbera’s te koop zijn, zaadjes en plantjes (aardbei, paprika, sla) voor in de moestuin. De overblijfkinderen hebben in de afgelopen weken hele leuke knutsel-cadeautjes gemaakt die ze graag willen verkopen. Linda Amelink heeft er een kraampje vol mee.

Groep 3, maar ook onze leerkrachten, hebben hun boekenkasten eens goed uitgeruimd en bieden mooie leesboeken te koop aan. Natuurlijk zijn er weer lekkere pannenkoeken en broodjes knakworst te koop en groep 8 heeft een heleboel leuke activiteiten, waaronder een loterij, bedacht (let op de posters die deze week in de school worden opgehangen!!). Als klap op de vuurpijl zal de kinderboerderij een knuffelhoek verzorgen met ECHTE DIEREN. Dus save the date en allemaal komen!

Oh ja, maar dat wist u natuurlijk al. De opbrengst van de markt gaat naar de Kinderboerderij, het goede doel voor de vastenactie.

Daarnaast zijn er in iedere groep wel resultaten te zien van onze crea-werkvorm; textiel, waaraan we in de maand april werken.


KONINGSSPELEN 12 APRIL 2019

Ook dit jaar doet de Triangel weer mee met de Koningsspelen. Op het kunstgras van SV Gouda en GMHC gaan alle groepen met sport en spel aan de slag. Dit jaar starten we met een warming-up op het schoolplein!

De groepen 1 t/m 3 zijn na de sportdag uit.

De groepen 4 t/m 8 worden ’s middags gewoon weer op school verwacht.


TENNIS GROEP 5

Op woensdagochtend 17 april en woensdagochtend 8 mei hebben wij tennislessen met de groep bij tennisvereniging Ad Astra. Deze lessen zijn van 9.15u t/m 10.00u. Ik ben op zoek naar ouders die de kinderen kunnen vervoeren. We vertrekken iets voor 9 uur en zullen rond 10.15 weer op school zijn! Ik hoor het graag of u kunt rijden en wanneer u kunt rijden! U kunt mailen en er hangt een intekenlijst bij de deur!


1 APRIL GROEP 5

Op 1 april was het een feestje. Toen haalden we de raarste grappen uit. Groep 5 ging toen naar het speeltuintje vlakbij Boris van aken. Daar bleven we 5 minuten. Na die 5 minuten gingen we terug naar school. Toen we binnen waren bij groep 5 leek het net of de deur op slot was. Alle kinderen dachten dat de juf ziek was. Maar uiteindelijk bleek dat de juf er gewoon was! 1 april! Later die dag moesten de kinderen zoek de verschillen doen. Het was van groep 3 zei de juf. Iedereen was 10 minuten aan het zoeken waar ze vonden niets. En wat zei ze? 1 april! Aan het eind van de ochtend zei de juf dat er niet genoeg luizenkontrollen was. Dat geloofde de kinderen. Dus gingen we voor het digibord staan. De moeder van Fee Marcus ging ook voor het digibord staan. Je moest voor het hoofd staan, en dan ging de computer scannen. Toen de juf op resultaten klikten, zie de computer…… Je raad het al. 1 april! De hele dag was het grappig en gezellig.


GROEP 8 “ADOPTEER EEN MONUMENT”

Als school hebben we sinds twee jaar een oorlogsmonument geadopteerd.

Dit is het “bevrijdingsglas” in de St. Jan. Ieder jaar gaat groep 8 naar de St. Jan en krijgt daar een uitleg over dit “glas in loodraam”.

Daarna bezoeken we nog 3 andere monumenten in de binnenstad. We leggen bij een eigen monument een krans en er worden in de Sint Jan gedichten voorgedragen over vrijheid.

Dit jaar is dit op dinsdagochtend 9 april. Dit betekent dat groep 8 woensdag 9 april met de fiets naar school moet komen.

We vertrekken om half negen en zijn rond 11.45 uur weer terug.HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

08-04 Noufal gr.5

10-04 Thijs gr.2

10-04 Dina gr.2

Een hele fijne verjaardag allemaal!!!


BELANGRIJKE DATA

03-04 Schoolvoetbal 5/6 meisjes , 7/8 jongens

03-04 Raadsvergadering IHP

05-04 Plakboeken + rapport gr. 2 mee

09-04 Adopteer een monument gr. 8

09-04 t/m 10-04 10-minutengesprekken kleuterbouw

10-04 Schoolvoetbal jongens 5/6 , meisjes 7/8

12-04 Sportdag

17-04 Lentemarkt

18-04 Witte donderdag, Paasvieringen , paaslunch, continurooster

19-04 Goede Vrijdag, Start meivakantie


LAKENS

Voor diverse activiteiten zijn we op zoek naar lakens. U kunt ze inleveren bij juf Angenieta.