Nieuwsbrief 06-09-2017

Info avond kleutergroepen

Dit jaar hebben we bij de kleuters voor een informatieavond gekozen. Deze is op woensdag 6 september en start om 20.00 uur. De intekenlijst hangt bij de deur van het lokaal.

Als u onderwerpen heeft waar u iets meer over wilt weten, kunt u dit op deze lijst aangeven.


Info taalstimulering

De ouders van de kinderen die taalstimulering krijgen, worden op vrijdag 8 september om 11.30 uur verwacht voor een informatiemoment over de taalstimulering.


Gevonden voorwerpen

Deze week liggen de gevonden voorwerpen van de tweede helft vorig schooljaar op het podium.

Misschien is uw kind al enige tijd iets kwijt, dan is het zeker de moeite waard om even te komen kijken.


Informatiefolder

Omdat we dit jaar 7-minutengesprekken hebben en geen informatieavond, krijgt u informatie

over de vakken in een informatiefolder aan het einde van deze week.


Spelletjesochtend

Op 15 september is het spelletjesochtend voor de kleuters. Wanneer u het leuk vindt en tijd heeft, kunt u hierbij assisteren. De intekenlijsten komen bij de deur van het lokaal te hangen.


Rugby groep 8

Groep 8 gaat donderdag 7 en donderdag 14 september rugbylessen volgen. Dit zal plaats-vinden op het korfbalveld van Gemini van 9.00 tot 10.00.

De kinderen hebben hiervoor sportkleding nodig.


Info avond groep 7 en 8

Op 13 september is er voor de ouders van groep 7 en groep 8 een informatieavond.


Singelloop

Aanstaande vrijdag 8 september is de Goudse Singelloop. Ook dit rennen er weer kinderen van De Triangel mee door de Goudse binnenstad.

We verzamelen achter het stadhuis om 17.55u. Meester Dirk staat daar op jullie te wachten. Sommige kinderen lopen de 1 km, anderen de 2 km. We hopen op veel toeschouwers.

Kom je klasgenootje aanmoedigen!

Start 1km: 18.10u

Start 2km: 18.15u

Kinderen: veel succes allemaal!


 Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende week zijn jarig:

07-09 Nina gr.4

07-09 Jelle gr.1/2b

08-09 Mees gr.7

09-09 Hadi gr.3

10-09 Thijmen gr.5

Een hele fijne verjaardag!!!


KIES spel- en praatgroepen 2017 – 2018 – voor kinderen met gescheiden ouders

Voor wie? Eén op de 6 kinderen in Nederland is een kind van gescheiden ouders. KIES (kind-in-echtscheidingssituatie) is er voor alle kinderen in Gouda vanaf 4 jaar van wie hun ouders onlangs of langer geleden zijn gescheiden.

Wat? Kinderen kiezen niet voor een scheiding van hun ouders, het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderende situatie kan zeer verschillend zijn. Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en een manier vinden om te kunnen omgaan met alles er veranderd is na de scheiding. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat veel kinderen hier baat bij hebben en de KIES bijeenkomsten als plezierig en fijn beleven. Ook de kinderen, die zo op het oog amper last van de scheiding hebben. Na KIES voelen zij zich beter in hun vel en verbeteren bijvoorbeeld hun schoolprestaties ook weer.

Hoe? Tijdens acht bijeenkomsten wordt via verschillende, veelal speelse en ook creatieve werkvormen gewerkt en uitgewisseld. Voorafgaand aan de bijeenkomsten voor de kinderen, is er voor de ouders een informatiebijeenkomst. (niet verplicht, wel aangeraden)

Wanneer ? Acht keer op woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur. Startdata voor de kinderen, die op school zitten in

Groep 6-7-8 1 november 2017

Groep 1-2-3 10 januari 2018

Groep 4-5-6 14 maart 2018

Groep 6-7-8 23 mei 2018

Waar? Gouda, Boelekade 1

Kosten? Geen. Het wordt aangeboden vanuit het CJG Gouda en Kwadraad

Vragen over KIES of aanmelden? Wanneer u eerst graag meer informatie wilt over de werkwijze van KIES of u wilt uw kind aanmelden, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met de KIES coaches:

Nynke Lijn Lijn (n.lijn@sociaalteamgouda.nl) of Danieke Hoexum (d.hoexum@kwadraad.nl) telefonisch 088 900 4000 of zie www.kwadraad.nl / www.cjggouda.nl

Meer informatie over KIES? Zie ook de landelijke website www.kiesvoorhetkind.nl


Werken aan jouw toekomst

Gratis proefles Goudse Weekendschool

Gouda - Zit jij nu in groep 7 of groep 8 en wil jij werken aan je toekomst, zelfvertrouwen en woordenschat? Kom dan naar een proefles van de Goudse Weekendschool en ontdek of de Weekendschool bij jou past! Je kunt een proefles volgen op zondag 17 september of op zondag 1 oktober. De proefles vindt plaats in het centrum van Gouda (Herpstraat 1) en begint om 11 uur 's ochtends.

Aanmelden is nodig en kan via info@goudseweekendschool.nl of (06) 42 3377 86.

Aansluitend aan de proefles is er een informatiebijeenkomst voor ouders. Daarna kunnen de kinderen en hun ouders beslissen of ze zich aanmelden voor de lessen van dit schooljaar.


Dierenarts, brandweerman en advocaat

Leerlingen van de Goudse Weekendschool ontmoeten bijna elke zondag interessante gastdocenten. De afgelopen maanden bijvoorbeeld een dierenarts, brandweerman en een advocaat. Ook gingen ze op excursie naar een apotheek, de rechtbank, het Groene Hart Ziekenhuis en een restaurant.

Door de lessen van de Weekendschool krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen, vergroten ze hun kennis van de wereld en hun woordenschat. Zo vinden de kinderen makkelijker hun plekje in de samenleving.

'Ik heb ontdekt dat leren leuk is'

Een oud-leerling verwoordde het laatst zo: ''Behalve dat ik heb ontdekt waar ik goed in ben, heb ik op de Weekendschool ontdekt dat leren leuk is. Er is veel meer dan alleen rekenen en taal. Dat ontdek je ook door de bezoeken die de weekendschool organiseert, naar bijvoorbeeld een dierenkliniek of een bouwplaats.''

Gratis lessen

De lessen van de Goudse Weekendschool zijn gratis; enthousiaste bedrijven uit de Goudse regio en de gemeente Gouda betalen de kosten.

Meer informatie over de Goudse Weekendschool: www.goudseweekendschool.nl of 06 42 3377 86.