Nieuwsbrief 06-10-2017

Studiedag 4 oktober

Afgelopen woensdag hebben de collega’s een zeer inspirerende Groeilingdag gehad. We zijn op verschillende plekken / scholen wezen kijken waar we voorlichting kregen over andere, vormen van onderwijs, architectuur, cultuur, ict- vernieuwingen etc.. Deze bezoeken hebben ons zeker nieuwe inzichten en ideeën gegeven, waar we weer mee aan de slag kunnen.


Artikel AD

In het AD staat een artikel over de staat school- gebouwen in Gouda. Ook onze school wordt hierin genoemd. Er zijn al enige tijd gesprekken met de Gemeente, dus we hopen dat onze dromen voor de kinderen en onze school gaan uit gaan komen. https://www.ad.nl/gouda/gouda-moet-miljoenen-steken-in-schoolgebouwen~aa4545cb6/


Boekenweek

Vrijdag 6 oktober starten we de boekenweek met de hele school in de grote hal. Donderdag 12 oktober sluiten we de week af met de boekenmarkt. Kom allemaal naar de verkoop van nieuwe boeken door de boekhandel Verkaaik en naar onze 2de hands boekenmarkt om 15.15 uur. Alle Triangelaars mogen ook eigen boeken gaan verkopen. In de grote hal worden tafels klaargezet waar de kinderen voor een klein bedrag de eigen boeken mogen aanbieden.


Woordenschat thema

In de bijlage van de nieuwsbrief vindt u de woorden die horen bij het thema van de Kinderboekenweek.


Rekenmiddag 9 oktober

Op maandagmiddag zullen we met de hele school een rekenmiddag houden. Juf Nathalie zal met nog andere studenten van de Driestar Pabo allerlei rekenactiviteiten in alle groepen gaan doen. Het wordt vast een hele leuke en leerzame middag!


Bezoek chocoladefabriek groep 4

Maandagmiddag 9 oktober gaan de kinderen van groep 4 naar de chocoladefabriek. Vertrektijd is 13.15 uur. Om 15.15 uur zijn de kinderen gewoon weer terug op school.


Kunstlessen groep 4

Groep 4 heeft de afgelopen 3 weken les gehad van de kunstenaar Gerard Kamphuis. De kinderen zijn in een bijzonder spannend en kunstzinnig verhaal gestapt, wat zich afspeelde in de magische achtertuin van de oma van Gerard. Door middel van verschillende opdrachten en het gebruik van diverse materialen brachten de kinderen deze wonderlijke wereld tot leven. Alle kunstwerken zijn echt prachtig geworden! Goed gedaan groep 4!Buitenles groep 6

Dinsdagmiddag krijgt groep 5 een buitenles door een groep studenten van de Driestar Pabo.

Groep 8 Op 10-10 gaat groep 8 naar het GSG Leo Vroman. De kinderen moeten die ochtend dus op de fiets komen. De kinderen vertrekken om 8.30 uur en zijn om 12.00 uur weer terug.


Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende week zijn jarig:

06-10 Djani gr.7

09-10 Lieve gr.7

Een hele fijne verjaardag!!!


Belemmering in Esdoornstraat

Op maandag 9 oktober wordt er in de Esdoorn-straat ter hoogte van nummer 23 een dakkapel geplaatst. Er komt een grote kraan te staan, zodat doorgang waarschijnlijk niet mogelijk is.

We hopen dat iedereen hier rekening mee wil houden.