Nieuwsbrief 06-11-2019

VREEDZAME SCHOOL

Binnenkort ronden alle groepen blok 2 ‘we lossen zelf conflicten op’ af van de Vreedzame Schoollessen. Info hierover vindt u in de bijlagen.


LOPEN OP HET PLEIN

Weet iedereen het nog dat we op het schoolplein lopen. Dit in verband met de veiligheid van kinderen en ouders.


WEEK VAN DE MEDIAWIJSHEID

Van 8 t/m 15 november 2019 is het de Week van de Mediawijsheid. De groepen 7 en 8 spelen mee met de landelijke wedstrijd van MediaMasters. In deze week strijden duizenden klassen om de titel: ‘meest mediawijze klas van Nederland’. Ook in de Prismagroep wordt aandacht besteed aan mediawijsheid, namelijk met het project Reclame Masters. Tijdens deze lessen leren de leerlingen die vaardigheden die zij nodig hebben om de media en de commerciële omgeving beter te kunnen begrijpen en interpreteren, waardoor zij in staat zijn zich te ontwikkelen tot bewuste en kritische kinderconsumenten.


RAPPORTMAPPEN

Binnenkort 22 november krijgt u het eerste verslag met informatie over de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind mee naar huis. We hebben geconstateerd dat we nog niet alle rapportmappen hebben teruggekregen. Wilt u er voor zorgen dat deze volgende week weer op school zijn.

In de week van 25 t/m 29 november zijn de 10-minutengesprekken. U krijgt daar volgende week een brief over en de mogelijkheid om uw voorkeur voor het gesprek aan te geven.


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn er geen kinderen jarig.


BELANGRIJKE DATA

22-11 inloopochtend schriften

25-11 t/m 29-11 10-minutengesprekken groep 3 t/m 7


QOUTE VAN EEN KLEUTER

Gisteren vroeg een kleuter na onze stakingsdag heel geïnteresseerd aan de juf: ‘juf , hoe is het nou afgelopen met het geld?’.

Helaas kon de juf er nog geen antwoord op geven, want we weten het nog niet. Fijn om te merken dat we met elkaar ons zorgen maken over de toekomst van het onderwijs.