Nieuwsbrief 07-02-2018

Carnaval: BACK TO THE FUTURE

Samen terugblikken & vooruitkijken tijdens het Back to the future carnavalsfeest. Dit thema past natuurlijk goed bij ons jubileum van 25 jaar! Samen blikken we terug op vervlogen tijden en kijken we naar de toekomst. Back to the future wordt een feest der herkenning. Kies maar een outfit uit, uit een periode die bij jou past. Dus voor één keer mag je die felgekleurde nineties legging weer aan. Of kies voor die wijde 70's broek of toch het hippie stijltje uit de 60's? Je kan ook gaan als één van je vroegere helden. Kijk je liever vooruit dan terug? Voel je vrij om te showen hoe jij in de toekomst naar feestjes gaat! Maar iets anders mag natuurlijk ook!!!

Op vrijdag 9 februari vieren wij op school carnaval. Hieronder een aantal mededelingen voor deze dag:

- De onderbouw (1 t/m 3) viert carnaval in de ochtend en zij hoeven geen eten/drinken mee te nemen.

- De onderbouw (1 t/m 3) heeft een spelletjesochtend.

Hiervoor zoeken wij nog steeds ouders die kunnen helpen.

Dit kan op de lijsten die bij de onderbouwgroepen hangen!

- Groep 4 t/m 8 heeft in de middag open podium. Als uw kind het leuk vindt om op te treden mag dit doorgegeven worden bij de eigen leerkracht. Per groep mogen er 3 optredens door naar het open podium op vrijdagmiddag 9 februari.


Studiedagen

We willen u eraan herinneren dat we op 22 en 23 februari studiedagen hebben en dat de kinderen dus op die dagen vrij zijn.


Stagiaire

In groep 1/2b hebben we een nieuwe Pabo stagiaire; Sara. Zij zal er op de maandag en de dinsdag zijn. We hopen dat ze een fijne stagetijd bij ons heeft.


Medezeggenschapsraad.

Vorige week hebben we in de MR afscheid genomen van Dana van Velzen, zij is een aantal jaren lid geweest van de oudergeleding van de MR. Dana, bedankt voor al je werk en het meedenken in de MR. In december heeft er in de nieuwsbrief een oproep gestaan voor een nieuw MR lid. Op deze oproep heeft Marieke Dekker-Abels gereageerd. Omdat er 1 reactie was op de oproep, was het niet nodig om een verkiezing te organiseren. In het stukje hieronder vertelt Marieke iet over haar zelf.

Fijn dat we een nieuwe enthousiaste ouder hebben gevonden voor onze MR.


Mijn naam is Marieke Dekker-Abels en ik ben sinds begin dit jaar nieuw lid van de MR. Ik ben getrouwd met Stijn Dekker en samen hebben wij drie kinderen; Lena (groep 1), Simon (peutergroep) en Hugo (december 2017 geboren). Als oud-leerling van de Triangel is de school bekend terrein voor mij. Als ouder wil ik graag meebouwen aan een fijne school voor leerlingen, leerkrachten en ouders. De MR biedt mij de mogelijkheid om mee te denken over de toekomst van de Triangel.

Na mijn studie geschiedenis ben ik aan de slag gegaan in Den Haag; eerst in de Tweede Kamer en later bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Met mijn politieke en bestuurlijke kennis hoop ik een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de beleidsontwikkeling van de Triangel en de Groeiling. Als u vragen hebt aan mij of thema’s wil aandragen die we in de MR kunnen bespreken, kunt u mij aanspreken, bellen of mailen. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking met ouders en personeel!


Groep 4

Op facebook staat een leuk filmpje van groep 4 van de workshop die de kinderen gisteren hebben gehad. Broadway junglebook een dans – bewegingsworkshop vanuit de Brede School.


Schaken

De schaakkoorts is weer toegeslagen in de Triangel.

In de groepen 7 en 8 zijn de voorrondes in volle gang. De finalewedstrijd worden volgende week gespeeld.
Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende week zijn jarig:

10-02 Bas gr.7

12-02 Jasper gr.5

13-02 Gideon gr.7

13-02 Sanne gr.1/2a

14-02 Antonio gr.4

Een hele fijne verjaardag allemaal!


Doppen sparen

We sparen nog steeds plastic doppen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het opleiden van hulphonden.

Het verzamelpunt waar wij als school aan leveren, heeft inmiddels al € 20.000,- opgehaald. Dus ik zou zeggen lekker doorsparen.


Zondag 11 maart 2018

Parochiebrede Gezinsdag Gouda 11:00 tot 14:30

-Dankbaarheid – Waar ben jij Dankbaar voor?-

Graag willen we jullie als gezin uitnodigen voor deze dag! Komen jullie ook naar deze dag vol ontmoetingen, lunch, programma en de H. Mis. Kom deze dag een keer meemaken als gezin en ontmoet andere ouders binnen onze parochie!

We starten om 11:00 uur met het vieren van de H. Mis in de Joseph kerk, Aalberseplein 2, te Gouda. Uiteraard is er creche voor onze kleinste kinderen. De grotere kinderen zullen betrokken worden tijdens de mis zodat we als familie de mis kunnen vieren. Na de mis wordt er voor een lunch gezorgd en vervolgens zullen we van 12:45 uur tot 14:15 uur per leeftijdsgroep ons programma volgen rondom Dankbaarheid. Om 14:15 uur sluiten we de dag samen af zodat ieder om 14:30 uur weer naar huis kan. Komen jullie ook? We kijken uit naar jullie komst!