Nieuwsbrief 08-05-2019

AUDITIE TRIANGELKOOR

Dinsdag 14 mei is het zover: de auditie van Lang Leve de Muziek Show in Dordrecht. Na veel oefenen en muziek maken heeft het koor van De Triangel deze dag van 9.00u t/m 12.00u de mogelijkheid om het liedje 'One big World' zo goed mogelijk te laten horen en zien. Ook kijken we naar de andere deelnemers. We hebben er enorm veel zin in!

 

VASTENACTIE KINDERBOERDERIJ

Volgende week dinsdag gaan we een prachtig bedrag overhandigen aan de Kinderboerderij. We verklappen nog niet hoeveel het is. Maar wat hebben jullie vreselijk hard gespaard.


SCHOOLVOETBAL

Vanmiddag spelen de jongens van groep 5 en de meisjes van groep 6 op het ONA veld de stadsfinale.

Zij gaan, onder leiding van een aantal fanatieke ouders, weer strijden. Komen jullie ons ook aanmoedigen? Wij spelen onze wedstrijden vanaf 13.30 u. bij ONA.


INFORMATIEAVOND OVER DE START VAN VOLTIJDS HOOGBEGAAFDENONDERWIJS OP DE TRIANGEL

Met ingang van het schooljaar 2019/2020 start De Groeiling met regulier voltijds onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen op basisschool De Triangel in Gouda. Binnen de Groeilingscholen wordt de lesstof al op verschillende niveaus aangeboden door bijvoorbeeld compacten, verrijken en eventueel plusklassen. Er is echter een groep hoogbegaafde leerlingen voor wie dit aanbod onvoldoende passend is.

Onder de naam Prisma wordt gestart met een groep 4/5. De leerlingen krijgen onderwijs dat is afgestemd op de specifieke behoeften van het hoogbegaafde kind. Waar mogelijk wordt samengewerkt, gespeeld en gevierd met de reguliere groepen van De Triangel.

Stichting De Groeiling verwacht na de start van deze eerste lichting een organische groei van de Prismagroepen.

Op woensdagavond 15 mei vindt op De Triangel een informatieavond plaats voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Inloop is mogelijk vanaf 19.15 uur, de informatieavond start 19.30 uur. Vooraf aanmelden via email directie.triangel@degroeiling.nl wordt op prijs gesteld. Voor verdere informatie kunt u kijken op de website van de Triangel.


LUIZEN

Vandaag zijn de kinderen weer gecontroleerd. We zijn luizenvrij!!!!!

We zijn nog op zoek naar nog wat ouders die willen assisteren bij het controleren.

Dit gebeurt na iedere vakantie. Hoe meer mensen er zijn hoe sneller het gebeurd is. (ongeveer een uur per keer)


SPELLETJESOCHTEND

Volgende week vrijdag 17 mei is er weer een spelletjes ochtend. Zet u het vast in de agenda. We starten vanaf 11.00 uur Bedankt namens de kleuterjuffen.


PRAKTISCH VERKEERSEXAMEN GROEP 7

Donderdag 16 mei heeft groep 7 het praktisch verkeersexamen. Hierbij fietsen zij een route door Bloemendaal waarbij zij de verkeers-en voorrangsregels moeten toepassen. Maandag 13 mei is 's middags de fietscontrole om te zorgen dat elke fiets veilig is (zie ook de losse brief voor groep 7).


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

09-05 Sharita gr.8

09-05 Wolf gr.3

11-05 Manar gr.5

13-05 Sara gr.4

15-05 Younes gr.7

Een hele fijne verjaardag allemaal!!!


BELANGRIJKE DATA

04-05 Dodenherdenking

05-05 Bevrijdingsdag

06-05 Start school

12-05 Moederdag

13-05 MR

15-05 Informatieavond Prisma groep

17-05 Spelletjesochtend kleuters

21- t/m 24-05 JAVD

28-05 Schoolfotograaf

30-05 Hemelvaartsdag

31-05 Kinderen vrij