Nieuwsbrief 09-10-2019

START HERFSTVAKANTIE

Vrijdag 18 oktober start de herfstvakantie.

De kleuters en groep 3 zijn gewoon om 12 uur uit. De andere groepen om 14.00 uur. Dus zorgt u voor een lunchpakket.

Het repeteren van het schoolkoor gaat deze dag niet door.


KINDERBOEKENWEEK

Deze week wordt er in de groepen 5 en 6 en in de groepen 7 en 8 de voorleeswedstrijden gehouden.

Donderdagmiddag om 15.15 uur is de tweedehands kinderboekenmarkt. Kinderen die hun oude boeken willen verkopen kunnen dit in de grote hal of de bovenbouwlokalen rondom de hal doen. De juf of meester weet wel waar je kunt gaan staan.


AUTO’S RONDOM DE SCHOOL

Het slechtere weer komt eraan en er zullen meer ouders de kinderen met de auto naar school gaan brengen. We gaan er een beetje van uit dat iedereen zo veel mogelijk lopend of met de fiets komt. In de Esdoornstraat leidt dit nu soms al tot overlast voor de bewoners. Deze kunnen m.n. bij slecht weer niet meer met goed fatsoen hun tuin verlaten. Of ze kunnen hun auto niet meer kwijt omdat alle parkeer-plekken, die in eerste instantie voor de bewoners bedoeld zijn, bezet zijn. Deze situaties leveren soms de vervelende situaties op en ook niet altijd de meest positieve gesprekken.

We willen u daarom vragen, wanneer u met de auto komt, deze te parkeren op het parkeerterrein aan de kant van de brug. Verder stellen wij het als school erg op prijs wanneer u als ouder met respect met onze buren omgaat.

Verder is het niet de bedoeling dat er ter hoogte van de zig zag lijnen bij de brugzijde aan weerskanten van de weg geparkeerd wordt. Dit maakt de oversteekplaats zeer onoverzichtelijk.


GROEP 2 NAAR HET MUSEUM GOUDA

De kleuters van groep 2 gaan op woensdag 30 oktober naar het Museum van Gouda voor een les ‘speuren naar kleuren’. De les is van kwart over 9u. tot 10u.

We zijn nog op zoek naar ouders die kunnen rijden en een aantal ouders die een groepje kunnen begeleiden. Vanaf donderdag hangt er een lijst op de deur.


18 OKTOBER SMAAKLESSEN IN DE KLEUTERBOUW

Op 18 oktober hebben we in groep 1 en 2 smaaklessen. Dit is een aanbod van de Brede School.

Daarom zal de spelletjesochtend op die ochtend niet doorgaan.


GENERATION DISCOVER FESTIVAL

Op donderdag 3 oktober is groep 8 naar het Generation Discover festival in Ahoy Rotterdam geweest.

Een leuk en educatief evenement over wetenschap en technologie. De kinderen hebben spelenderwijs de wereld van morgen kunnen ontdekken. Ze hebben ook ontdekt hoe wetenschap & technologie een bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Het festival stond in het teken van het leven in 2050, hoe zorgen we ervoor dat we slimmer, schoner, zuiniger en socialer gaan samenleven?

Het was een leerzame dag en zeker voor herhaling vatbaar.


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

13-10 Joshua gr.6

13-10 Ruyan gr.7

14-10 Elisa gr.3

15-10 Renske gr.5

16-10 Monika gr.8

Een hele fijne verjaardag allemaal!!!


BELANGRIJKE DATA

02-10 start kinderboekenweek

07-10 10-minutengesprekken kleuters

10-10 kinderboekenmarkt

18-10 spelletjesochtend kleuters

18-10 continurooster groep 4 t/m 8 om 14.00 uur uit

30-10 luizencontrole