Nieuwsbrief 10-04-2019

GEZOCHT: PENNINGMEESTER OUDERVERENIGING

De Oudervereniging zoekt een nieuwe penningmeester.

Als penningmeester beheer je de ouderbijdragen en zorg je voor de financiële administratie van de activiteiten op school. Daarnaast help je als lid van de Oudervereniging mee met de organisatie en uitvoering van enkele activiteiten op school.

Het penningmeesterschap kost je gemiddeld vijf uur per maand.

Lijkt het je leuk om op deze manier iets te doen voor de kinderen op school?

Stuur dan een emailberichtje naar ov.triangel@degroeiling.nl, of neem vrijblijvend contact op met onze huidige penningmeester Krista van Kippersluis, moeder van Tess uit groep 7.


CITO EINDTOETS GROEP 8

Volgende week krijgt groep 8 de Cito eindtoets. We wensen ze allemaal veel succes.

VASTENACTIE KINDERBOERDERIJ

Inmiddels is het bedrag nog groter geworden wat er gespaard is. We zitten al op € 620,63. Deze week had groep 5 het hoogste bedrag opgehaald €24,30.

We hebben nog 1 week jongens en meisjes, dus zet hem op.


SCHOOLVOETBAL

Vandaag 10 april waren de voorrondes van het schoolvoetbaltoernooi. Veel kinderen uit de groepen 5 t/m 8 doen hieraan mee. Komt u ons ook gezellig aanmoedigen? Wij spelen onze wedstrijden tussen 13.30 en 16.30

Vanmiddag spelen de jongens groep 5/6 bij SV Gouda en meiden groep 7/8 bij SV Donk.


LENTEMARKT

Heeft u al die mooie advertenties van groep 8 al gezien in de school? Poppenkast, nagelslakken, loterij, lekkere pannenkoeken en cakejes, stoelendans...... er is van alles te doen. Ook groep 6 heeft een al een uitgebreid programma met activiteiten doorgegeven. Ook daar worden lekkere tosti's, cakejes en koekjes gebakken, er zijn spelletjes te doen, er is bingo en een grabbelton en een circusvoorstelling. In de kleutergroepen is er een speciale bloemenroute (de keukenhof is er niks bij!). Daarnaast worden door heel veel kinderen mooie kunstwerken gemaakt in de handvaardigheidslessen of in de pauzes, die op de markt verkocht worden en/of tentoongesteld. En dan hebben we natuurlijk nog de bloemen, plantjes (aardbei, paprika, komkommer) en zaadjes voor de moestuin. En niet te vergeten.... de knuffelhoek van de Kinderboerderij met ECHTE DIEREN. Kortom, komt dat allen zien, woensdag 17 april vanaf 12.15-13.30 uur in en rondom de grote hal en de kleuterhal. Alles natuurlijk ten bate van de kinderboerderij. Het is handig om klein geld mee te nemen en een eigen plastic zakje om de spullen in te kunnen doen. Grootouders en buren zijn natuurlijk ook van harte welkom!


GEZOCHT: PANNENKOEKENBAKKERS

Voor de lentemarkt zijn juf Karin en juf Ingrid nog op zoek naar een aantal ouders die pannenkoeken willen bakken. De ervaring leert dat deze altijd gretig aftrek vinden op de markt! Het idee is dat u van één of twee pakken pannenkoeken bakt en deze vóór 12.00 uur of de school afgeeft (in de lerarenkamer) aan één van de juffen. De pannenkoeken worden op de markt verkocht voor het goede doel. Graag even een berichtje (mondeling of via de mail ingrid.maas@degroeiling.nl / karin.schouten@degroeiling.nl) als u gaat bakken voor ons, dan weten wij hoeveel stroop/poedersuiker er moet worden ingeslagen. Alvast bedankt voor de medewerking!


KONINGSSPELEN 12 APRIL 2019

Wat fijn dat er zoveel ouders zijn die ons willen helpen vrijdag! Hieronder nog een aantal belangrijke punten voor vrijdag.

- Alle kinderen worden om 8.30u op school verwacht. De groepen 1 en 2 verzamelen in de klas. De groepen 3 t/m 6 melden zich bij de hulpouder op het plein. De groepen 7 en 8 zoeken hun eigen leerkracht op.

- Om half 9 is er een gezamenlijke opening op het plein. Het zou leuk zijn als daar veel ouders bij zijn. Oefen thuis het liedje 'pasapas' maar eens!

- De groepen 3 t/m 8 moeten een eigen bidon meenemen waar zij uit kunnen drinken en bijvullen als ze meer dorst hebben.

- De kinderen krijgen een gezonde snack van school. Het is wel verstandig om uw kind zelf nog eten mee te geven tijdens deze sportdag voor als zij meer honger hebben.

- Om 12 uur moeten alle kinderen opgehaald worden bij de sportvelden of mogen zelf naar huis. Alleen de overblijfkinderen lopen met de leerkracht weer terug naar school!

- De hulpouders hebben inmiddels het draaiboek met groepjes ontvangen!

En niet te vergeten: trek allemaal oranje kleding aan!!!!


TENNIS GROEP 5

Op woensdagochtend 17 april en woensdagochtend 8 mei hebben wij tennislessen met de groep bij tennisvereniging Ad Astra. Deze lessen zijn van 9.15u t/m 10.00u. Ik ben op zoek naar ouders die de kinderen kunnen vervoeren. We vertrekken iets voor 9 uur en zullen rond 10.15 weer op school zijn! Ik hoor het graag of u kunt rijden en wanneer u kunt rijden! U kunt mailen en er hangt een intekenlijst bij de deur!


PASEN

Op donderdag 18 april vieren we Pasen met elkaar op school. Dit doen we in de vorm van een paasviering en een gezellige paaslunch. Alle kinderen eten op school en zijn om 14:15 uur uit! Vanaf vrijdag hangt er op iedere klasdeur een ei met verschillende hapjes, die thuis gemaakt kunnen worden voor de paaslunch. Wij hopen op een gezellige dag!


JAVD

Maandag j.l. heeft Edward van Aken de inschrijving voor de Triangel gedaan. Ons startnummer is dit jaar 16, een mooie plek om te lopen. In totaal hebben zich 117 kinderen ingeschreven. Er was dus weer veel animo. Ook hebben zich alweer een aantal enthousiaste leerkrachten gemeld om mee te lopen. Juf Maaike, juf Liza, juf Karin en juf Ingrid zullen allemaal meerdere dagen meelopen als begeleiding evenals als een aantal leden van de OV.


KINDERBOERDERIJ GROEP 4

Afgelopen donderdag zijn we naar de kinderboerderij geweest. We hebben op de leszolder een les mogen volgen over ‘voorjaar op de boerderij’. Er waren konijnen, kuikentjes, kippen, kikkerdril en nog veel meer. We hebben erg

Genoten!!


GROEP 8 “ADOPTEER EEN MONUMENT”

Als school hebben we sinds twee jaar een oorlogsmonument geadopteerd. Dit is het “bevrijdingsglas” in de St. Jan.

Groep 8 was naar de stad geweest. Ze hadden een bijeenkomst in de kerk. Er zijn een aantal gedichten voorgelezen over "De Vrijheid." Verder hebben ze een Joods bejaardentehuis bezocht. En man heeft vertelt over de overleden joden tijdens de 2de wereldoorlog. Ze hebben ook de struikel stenen in de stad gezien.

Tijdens de startbijeenkomst in de St. Jan worden zelfgemaakte gedichten van de kinderen door een leerling van de groep voorgelezen. Voor onze school las Leila het volgende prachtige gedicht voor.


Vrijheid geef je door!

Vrijheid is voor mij: dingen mogen elke dag, dat ik dus zelf mag kiezen wat ik mag.

Vrijheid is voor mij: dat ik naar school mag gaan, en dat ik ook voor anderen klaar kan staan.

Vrijheid is voor mij: mogen zeggen wat ik wil, en als ik praat dan wordt de ander stil.

Vrijheid is voor mij: dat ik keuzes mag maken, je mag alleen niet mensen dwingen of raken.

Vrijheid is voor mij: Dat je in je leven zelf mag kiezen hoe je wilt zijn Zelf je eigen keuzes maken, dat is echt fijn.

Vrijheid is voor mij: dingen doen waar ik niet bang voor hoef te zijn, bijvoorbeeld voor mijn moeder alleen naar de Albert Heijn.

Vrijheid is voor mij: dat ik kan gaan en staan waar ik wil, ik maak zelf die keuze en dat maakt het verschil.

Vrijheid is voor mij: dat ik fouten mag maken in mijn leven, en als het fout is gegaan dat anderen mij dan ook vergeven.

Vrijheid is voor mij: dat ik alles kan en mag, en dat ik mag genieten met een grote lach.

Vrijheid is voor mij: dat ik in God mag geloven, en alles wat ik wil aan anderen mag beloven.

Vrijheid is voor mij: ik kan en mag alles elke dag, en ik kies dan zelf wat ik kan en mag.


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

11-04 Tijn gr.5

12-04 Yannick gr.8

14-04 Tessa gr.1

15-04 Esmee gr.6

Een hele fijne verjaardag allemaal!!!


BELANGRIJKE DATA

03-04 Schoolvoetbal 5/6 meisjes , 7/8 jongens

03-04 Raadsvergadering IHP

05-04 Plakboeken + rapport gr. 2 mee

09-04 Adopteer een monument gr. 8

09-04 t/m 10-04 10-minutengesprekken kleuterbouw

10-04 Schoolvoetbal jongens 5/6 , meisjes 7/8

12-04 Sportdag

17-04 Lentemarkt

18-04 Witte donderdag, Paasvieringen , paaslunch, continurooster

19-04 Goede Vrijdag, Start meivakantie


LAKENS

Voor diverse activiteiten zijn we op zoek naar lakens. U kunt ze inleveren bij juf Angenieta.