Nieuwsbrief 12-02-2020

RAADSVERGADERING IHP

Vanavond, woensdag 12 februari, staat het IHP weer op de agenda van de raadsvergadering. Om 21.30 uur wordt de

verkenning van het uitvoeringsplan IHP 1e tranche 2020-2024 voortgezet. Onze bestuurder Jan Kees Meindersma en ikzelf hebben vorige week ingesproken en nogmaals benadrukt dat we echt hopen dat de Gemeente zich aan de planning gaat houden zoals geschetst.


TEAM WEER COMPLEET

We zijn blij dat al onze collega’s weer gezond aan het werk zijn. De griepgolf van de afgelopen periode hebben we goed kunnen opvangen door het vervangen van collega’s door invallers van buiten de school en

juf Ingrid, juf Karin en juf Claske. Fijn dat we hier op school nog steeds met elkaar kunnen zorgen dat iedereen les krijgt.


RAPPORT EN 10-MINUTENGESPREKKEN

Op vrijdag 14 februari gaat in de groepen 3 t/m 7 het rapport mee. De kinderen uit de groepen 1 en 2 krijgen het plakboek mee en een uitdraai van KIJK. De leerlingen van groep 8 krijgen hun voorlopige schooladvies mee. Op 18 en 19 februari worden de 10-minutengesprekken gehouden voor alle groepen. De strookjes met de ingeplande tijden komen met het rapport op 14 februari mee naar huis. De gesprekken van groep 8 zijn op iets andere momenten nl. op donderdagavond 13 februari en maandagavond 17 februari. Het is voor de leerlingen van groep 8 mogelijk dat ze zelf bij dit gesprek aanwezig zijn.


OPENBARE LESSEN

Diverse ouders hebben ingetekend voor de openbare lessen. En inmiddels zijn er al heel wat ouders geweest. Leuk om te zien hoe kinderen hun ouders meenemen in de ontwikkelingen van het onderwijs en bijv. goed kunnen laten zien wat er allemaal met de chromebooks gedaan wordt.


CARNAVAL

Alaaaaaaaaaaaf! Woensdag 19 februari is het weer zover. Dan vieren we op school carnaval met elkaar.

Alle kinderen mogen deze ochtend verkleed naar school komen. Er is geen thema voor het verkleden.

Om 08:30 uur verzamelen we met alle kinderen op het schoolplein. We openen dan met elkaar het carnavalsfeest.

Er wordt gezorgd voor wat te drinken en wat lekkers dus gr 1 t/m 3 hoeven geen eten en drinken mee te nemen. Voor de groepen 4 t/m 8 is het wel raadzaam om wel wat extra eten en drinken mee te nemen.

Gr 1 t/m 3 heeft een ontzettend leuk programma met allerlei verschillende activiteiten. Er staat onder andere een open podium op de planning. Groep 1 doet alleen een groepsoptreden. In groep 2 en 3 mag er ook door losse groepjes worden opgetreden.

Voor gr 4 t/m 8 staat het open podium op de planning. Er wordt al druk geoefend.

We maken er met elkaar een hele gezellige ochtend van!


RESULTATEN VERWACHTINGENAVOND

21 Januari hebben we op school onder begeleiding van ‘Actief ouderschap’ een goed bezocht ouderavond gehad. In de bijlagen vindt u het verslag hiervan. Samen met ouders en leerkrachten is er nu een partnerschapsteam samen-gesteld. Samen wordt er gekeken met welke punten we dit schooljaar nog aan de slag gaan.

Mocht u door het lezen van het verslag enthousiast zijn geworden, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te sluiten.


LETTERFEEST GROEP 3

Gistermiddag hadden we het letterfeest voor groep 3 op school. Tijdens het letterfeest hebben de kinderen in groepjes met groep 8 ook een letterspeurtocht gedaan in de school. Daarna was er een verrassing: de uitreiking van de letterdiploma’s door juffrouw Angenieta in de grote hal. En wat de kinderen niet wisten was dat alle pappa’s en mamma’s ook uitgenodigd waren. En nu kan het lezen losbarsten.


PR OUDER GEZOCHT

We hebben helaas nog geen reactie gehad op de vraag of er een ouder is die ons wil assisteren bij de PR van de school. We houden ons nog steeds aanbevolen voor tips en ideeën.


GOUDSE FINALE VOORLEESWEDSTRIJD

Amy, onze voorleeskampioen uit groep 8, neemt vandaag deel aan de Goudse finales. Ze neemt het namens De Triangel op tegen 8 andere winnaars in de Chocoladefabriek. Amy leest voor uit: 'Verhalen van de boze heks' van

Hanna Kraan.

Veel succes en voorleesplezier!


SCHOOLDIENST 16 FEBRUARI

Op 16 februari verzorgen wij als Triangel een kerkdienst in de Veste. De dienst begint om 10.00 uur en zal ongeveer tot 11.00uur duren. Natuurlijk zingt ons schoolkoor aangevuld met kinderen die graag mee willen zingen. We oefenen komende vrijdag nog een keer tussen de middag vanaf half 1.


SNOEIWERK RONDOM DE SCHOOL

Zaterdag 15 februari gaan we met een aantal ouders aan de slag met het groen op ons schoolplein. We starten om 9 uur en hopen dat er wat ouders aansluiten. Neemt u snoeischaar en wat zwaarder geschut mee om aan de slag te kunnen en evt een groencontainer voor wat klein groenafval. U kunt uw mogelijkheden doorgeven aan juf Angenieta.


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

13-02 Sanne gr.4

14-02 Antonio gr.6

15-02 Mart gr.4

17-02 Javina gr.2

17-02 Amber gr.6

Allemaal een hele fijne dag!!!


BELANGRIJKE DATA

05-02 ouderavond Prisma

05-02 raadsvergadering IHP

Week van 10 t/m 14 februari openbare lessen

12-02 raadsvergadering IHP

14-02 rapport mee groep 3 t/m 8, plakboek kleuters

16-02 schooldienst in de Veste

18-02 10-minutengesprekken

19-02 10-minutengesprekken

19-02 Carnaval

20-02 studiedag, kinderen vrij

21-02 studiedag, kinderen vrij

21-02 start voorjaarsvakantie

02-03 start vasten actie

09-03 MR vergadering

16-03 OV vergadering

09 t/m 15-03 De school van de week actie van het Groenhovenbad.


FIETSJE GEVONDEN

Vorige week is er een zwart jongensfietsje op het plein blijven staan. We zijn benieuwd van wie dit fietsje is.

Inmiddels hebben we deze uit voorzorg binnen gezet.


BERICHT VAN DE BSO

Afgelopen week hebben de kinderen bij de BSO heerlijk smoothies gemaakt. Na het snijden en mixen werd er heerlijk gesmuld.