Nieuwsbrief 13-02-2019

SCHOOLDIENST 17 FEBRUARI

Op 17 februari om 11.00 uur verzorgen we de schooldienst in de Josephkerk aan het Aalberseplein. Het thema is ‘Zien’. Uiteraard gaan we er weer een mooie viering van maken met verhalen, spel en muziek.

Donderdag en vrijdag gaan we nog even hard oefenen met het koor. Verder nodigen we iedereen van harte uit om naar deze viering te komen.


WARME TRUIENDAG

Op 15 februari doen we mee met de landelijke actie ’warme truiendag’. We zetten de verwarming een paar graden lager om zo de CO2-uitstoot te verminderen. Dus…die dag een lekkere warme trui en broek aan.


OPEN HUIS

In de week van 11 t/m 14 maart houden we weer Open Huis op de Triangel. We stellen u als ouders in de gelegenheid om vooral de eerste drie kwartier van de ochtend een les te volgen in de groep van uw kind. Vanaf maandag 11 februari hangt er een intekenlijst bij iedere groep. In sommige groepen zal er ivm de grootte van de groep nog een tijdstip in de middag toegevoegd worden.


CARNAVAL

Alaaaaaaf! Volgende week woensdag is het weer zover: Carnaval.

Alle kinderen mogen deze ochtend verkleed naar school komen.

De groepen 1 tm 3 beginnen deze feestelijke ochtend met een optocht door de wijk. Hiervoor vragen wij u uw kind een muziekinstrumentje mee te geven. Het zou erg leuk zijn wanneer er ouders langs de route staan. De route ontvangt u via de mail.

Voor de groepen 4 tm 8 is er een open podium, waarvoor de kinderen al hard aan het oefenen zijn.

De ouderraad zorgt deze ochtend voor wat lekkers, dus de kinderen van de groepen 1 t/m 3 kind hoeven deze ochtend geen pauzehapje en drinken mee te nemen. Voor de groepen 4 tm 8 is het wel raadzaam nog iets te eten en te drinken mee te geven.

Complimenten voor de ouders die dinsdagavond geholpen hebben met versieren en zeker ook de ouders die op het laatste moment nog aanschoven. Hierdoor was de klus snel geklaard. De school ziet er super feestelijk uit.

Alaaaafff!!!!


SPORTDAG

Dit jaar is Pasen gekoppeld aan de meivakantie. Daardoor start de meivakantie al op 19 april en betekent dat wij de sportdag(Koningsspelen) al op 12 april hebben. Deze datum was nog niet met u gecommuniceerd. Tegen die tijd zal de werkgroep sportdag u als ouder een verzoek doen om te assisteren op die dag.


STAKING

Op 15 maart staat er een landelijke stakingsdag aangekondigd voor het onderwijs. We zijn in afwachting van de onderhandelingen op dit moment. Maar nog steeds maken wij ons grote zorgen over het lerarentekort en de werkdruk. Afhankelijk van de uitkomsten wordt er een beslissing genomen wat dit betekent voor de collega’s van onze school.


VERVANGING BIJ ZIEKTE

Het is inmiddels wel bekend dat er een groot gebrek is aan invallers in het onderwijs. Dit geldt ook voor de Triangel. Tot nu toe heeft u daar nog niet veel van gemerkt, omdat we dit intern oplossen met de eigen collega’s. We hebben afgelopen dinsdagmiddag voor de eerste keer groep 7 een middag vrij moeten geven.

Tot nu toe hebben vaak eigen collega’s, die o.a. extra uren hebben voor werkdrukvermindering (in de vorm van extra begeleiding buiten de groep) de uitval opgevangen. Hierdoor kwam deze ondersteuning te vervallen. U begrijpt dat dit niet de bedoeling is en dat we eigenlijk ook die werkzaamheden door willen laten gaan. Het opsplitsen van groepen is ook een mogelijkheid die we niet bij iedere uitval inzetten.

We hopen dat u erop vertrouwt dat we weloverwogen een keuze maken voor de vervanging van een zieke en proberen de pijn zoveel mogelijk te verdelen.


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

14-02 Antonio gr.5

15-02 Mart gr.3

17-02 Javina gr.1

17-02 Amber gr.5

18-02 Robin gr.5

Een hele fijne verjaardag allemaal!!!


BELANGRIJKE DATA

17-02 Schooldienst

20-02 Carnaval

21-02 Studiedag kinderen vrij

22-02 Studiedag kinderen vrij

25-02 Eerste vakantiedag

01-03 Laatste vakantiedag

11-03 t/m 15-03 Openbare lessen

15-03 Rapport gr.3 t/m 7 evt. stakingsdag

18-03 MR en OV

19-03 t/m 21-03 10-minutengesprekken