Nieuwsbrief 13-10-2017

Continurooster

Omdat vrijdag de vakantie begint, hebben we die dag een continurooster. Dit geldt voor de groepen 4 t/m 8. Deze groepen zijn om 14.00 uur uit. Wilt u dus zorgen voor een lunchpakketje. De groepen 1 t/m 3 zijn gewoon tot 12.00 uur op school.


Herfstvakantie

Volgende week hebben we een lekker week je vrij. Het belooft mooi weer te worden, dus heerlijk om dan vrij te zijn.

We wensen iedereen een hele fijne vakantie en we zien elkaar weer terug op maandag 23 oktober.


Boekenweek

Morgen wordt er een boekenmarkt gehouden. Boekhandel Verkaaik komt vanaf 15.15 uur boeken verkopen en natuurlijk mogen de kinderen ook weer hun eigen boeken voor een klein bedrag te koop aanbieden. Verder is kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom aanwezig om haar gekochte boeken te signeren.


Rekenmiddag 9 oktober

Waarschijnlijk heeft u het bericht op Facebook wel gezien over de rekenmiddag van afgelopen maandag. We zijn gestart met alle kinderen op het schoolplein. De kleuters en groep 3 werden begeleid door de leerlingen van groep 7 en 8 en moesten met de rest van alle kinderen het eigen huisnummer in de hand op volgorde gaan staan van laag naar hoog. In een mum van tijd was dit gepiept. Daarna ging iedere groep in het eigen lokaal aan de slag met rekenactiviteiten; meten, op schaal tekenen, rekenspelletjes, etc.. De school gonsde van de activiteit. De kinderen hebben deze middag veel geleerd en genoten van alle activiteiten. Deze middag was een project van studenten van de Driestar Pabo. We bedanken hen voor hun inzet en natuurlijk ook de groepen 7 en 8 die schoolgenootjes uit de onderbouw zo fantastisch begeleid hebben.


Wat is Schoenmaatje?

Al verschillende jaren doen wij met deze actie mee. Schoenmaatje is een actie van Edukans . Versier een schoenendoos en laat weten dat je aan een vriendje ver weg denkt. Met de school-spullen in jouw doos help je kinderen op school Jouw schoenendoos wordt een onvergetelijk cadeau. De folder met informatie krijgen de kinderen deze week mee naar huis. Leuk om in de herfstvakantie een doos te gaan vullen. De dozen verzamelen we op school en worden 10 november naar een verzamelpunt gebracht. Voor vragen kunt u terecht bij juf Renee groep 1/2a.


Open huis

In de week van 31 oktober t/m 3 november houden we open huis op de Triangel. Wat betekent dat: Iedere ochtend is er van 8.30 - 9.30 uur de mogelijkheid om in de groep van uw kind een les bij te wonen. In iedere groep kunnen per ochtend 6 ouders inschrijven. Omdat we u willen laten ervaren hoe er lesgegeven wordt, is het niet de bedoeling dat er dan jongere broertjes of zusjes worden meegenomen. De intekenlijsten hiervoor treft u aan bij de lokalen. We hopen uiteraard dat veel ouders in de mogelijkheid zijn om te komen. Mocht u ouders kennen, waarvan de kinderen nog niet op school zitten, dan kunt u deze ouders ook van harte uitnodigen. Uiteraard wel met de vraag om dit even bij juf Angenieta te melden.


Spelletjesochtend vrijdag 13 oktober

Wij nodigen alle ouders of opa’s en oma's uit om met de kleuters spelletjes te komen spelen. We beginnen om 11.00 uur. U kunt u inschrijven op de lijsten bij de groepen.


Woordenschat thema

In de bijlage van de nieuwsbrief vindt u de woorden die horen bij het thema van de Kinderboekenweek.


Zwangerschapsverlof juf Danielle

Omdat na de herfstvakantie officieel het zwangerschapsverlof van juf Danielle ingaat , zal juf Manon op vrijdagmorgen voor de groep staan. Juf Christa gaat dan weer op haar normale dagen, maandag t/m donderdag, werken. Juf Maaike zal op maandagochtend in groep 3 extra ondersteuning blijven geven. Zij zal dit doen in het lokaal naast groep 3. We hopen dat de laatste lootjes voor juf Danielle voorspoedig zullen verlopen.


Bezoek chocoladefabriek groep 4

Afgelopen maandag 9 oktober heeft groep 4 een bezoek gebracht aan de Chocoladefabriek. Hier kregen wij een gastles van de schrijver Erik van Os. Meneer van Os heeft een aantal stukjes voorgelezen uit zijn boeken en we hebben met elkaar ook hele gekke liedjes gezongen over o.a. een kip en een ei, waar toch wel iets heel bijzonders uit kwam........ Alle mama's en opa bedankt voor het rijden van de kinderen! Juf Karin en Juf Claire


Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende week zijn jarig:

13-10 Stijn gr.7

13-10 Joshua gr.4

13-10 Ruyan gr.5

14-10 Rob gr.8

15-10 Renske gr.3

16-10 Monika gr.6

17-10 Renske gr.3

21-10 Fee gr.4

24-10 Jurre gr.4

Een hele fijne verjaardag!!!


Filmhuis : Cinekid jeugdfilmfestival 2017

Filmhuis Gouda en Cinekid bieden in de herfstvakantie het Cinekid kinderfilmfestival aan. Deze wordt op vrijdag 14 oktober om 14.00 uur geopend in het Filmhuis Gouda met de film: ed Sieger’s Molly monster.