Nieuwsbrief 13-12-2017

MR lid gezocht

Vind jij het leuk om mee te denken en te praten over onder meer de onderwijskundige doelen van de school, het schoolplan, het financieel beleid, de toekomst en de organisatie van de school? En denk je daarnaast een positieve bijdrage kunt leveren aan de MR? Meld je dan vóór vrijdag 15 december aan bij Marjolein Traas. Aanmelden of meer informatie: 06 14775223 of metraas{apenstaartje}hotmail.com


Staking

De Groeiling heeft gistermorgen aan de stakingsdag een goede invulling gegeven. Met alle collega’s van de Groeiling hebben we gesproken over verschillende thema’s: energie versus werkdruk, wat zijn verplichtingen van de inspectie, hoe kun je ict werkdruk verlagend laten werken i.p.v. werkdruk verhogend etc. Er was tijdens de ochtend iemand van de PO-raad aanwezig om te horen wat er leeft bij de Groeiling leraren en om gesprekspunten mee te nemen naar de PO-raad. Kortom het was goed om met elkaar uit te wisselen en hoe we dit prachtige beroep niet moeten laten uithollen door werkdruk.


Kerst

Op donderdag 21 december vieren we het kerstfeest op school. De informatiebrief hierover vindt u nogmaals in de bijlagen bij deze nieuwsbrief.


Schaatsen

Ook dit jaar komt er weer een schaatsbaan in Gouda. En dit keer zelfs rond het stadhuis.

Uiteraard gaan wij met de groepen 4 t/m 8 weer schaatsen. De Brede School heeft ons ingepland op vrijdag 22 december van 11.45 – 12.45 uur.

We gaan met de groepen 6 t/m 8 op de fiets.

Voor de groepen 4 en 5 zoeken we nog chauffeurs. Na het schaatsen, mogen de kinderen direct door naar huis. De ouders die bij de schaatsbaan zijn, kunnen hun zoon/dochter gelijk meenemen. De andere kinderen nemen wij als leerkrachten weer mee terug naar school.

We zoeken voor de groepen 4 en 5 ouders die kunnen rijden en voor de groepen 6 t/m 8 een aantal ouders die mee kunnen fietsen. U kunt u opgeven bij de leerkracht.


Woordenschatlijst kerst groep 1 en 2

In de bijlage via de mail vindt u de woordenschatlijst voor de kleutergroepen.


Beker en brooddoos kwijt

Dylanuit groep 8 is nu al een paar weken zijn

brooddoos en beker kwijt. Deze zijn kobaltblauw met een haai erop en gemaakt van het merk Mepal.


Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende week zijn jarig:

14-12 Mohamed Reda gr.5

20-12 Younes gr.7

Een hele fijne verjaardag allemaal!


Doppen sparen

We sparen nog steeds plastic doppen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het opleiden van hulphonden.

Het verzamelpunt waar wij als school aan leveren, heeft inmiddels al € 20.000,- opgehaald. Dus ik zou zeggen lekker doorsparen.


KerstWandelTheater Gouda Noord

Op vrijdagavond 22 december is het weer KerstWandelTheater in Gouda! Dit jaar voor het eerst in Gouda Noord. Je beleeft het kerstverhaal in de straten van Gouda alsof het vandaag gebeurt! Er patrouilleren Romeinse soldaten. Je ziet engelen, herders en wijzen op plekken waar je ze nog nooit gezien hebt. Maria en Jozef staan zo voor je. En dit jaar is zelfs de apostel Paulus erbij.

Je loopt een wandeling van ruim een uur (ongeveer 2,5 kilometer). Deze begint bij de Pauluskerk (Willem de Zwijgersingel 1). Daar kun je starten tussen 18.30 en 20.00 uur. Dan wandel je langs een lint van duizenden lichtjes door de wijk. Het einde is bij de H.-Josephkerk (Aalberseplein 2). Daar is buiten een levende kerststal. Binnen nemen Jozef en Paulus afscheid van je en kun je nog een lekkere warme chocola drinken.

De route is geschikt voor buggy’s en rolstoelen, dus iedereen kan mee. Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit om samen met hun broertjes en zusjes, vaders en moeders, oma’s en opa’s mee te doen.

Dat is een mooie manier om de kerstvakantie te beginnen!

Alle informatie op www.kerstwandeltheatergouda.nl.Kerstinformatiebrief


Aan alle ouders en verzorgers,


Donderdag 21 december vieren we het kerstfeest op De Triangel, waarin we de geboorte van Jezus vieren. We starten met alle vieringen om 17.30u. Na de viering gaan de kinderen naar hun eigen lokaal om daar samen te eten. Rond 19.30u kunnen de kinderen opgehaald worden. We vieren het kerstfeest in 3 groepen:

- Groep 1/2a en 1/2b  Prentenboek ‘Een koninklijk kersfeest’’

- Groep 3 t/m 5    Het kerstverhaal uit de Bijbel

- Groep 6 t/m 8   Musical ‘De herberg zit vol!’


Alle groepen zijn dus al druk bezig met het instuderen van een rol en natuurlijk het zingen van de kerstliederen. We willen op tijd beginnen met de vieringen, dus zorgt u dat uw kind op tijd op school is!


Vanaf donderdagmorgen 14 december hangen er bij alle groepen bij de deur papieren kerstbomen. Daarop hangen kerstballen. Hierop staan gerechtjes en het aantal leerlingen. Zo kunt u samen met uw kind wat lekkers maken voor de maaltijd. Het is natuurlijk ook mogelijk een eigen specialiteit of lievelingsgerecht van uw kind klaar te maken! Er wordt voor drinken gezorgd.  We willen de ouders van kinderen die allergisch zijn voor bepaalde voedingsstoffen, vragen iets voor hun eigen kind te verzorgen.


Wilt u uw kind woensdag 20 december een beker, bord en bestek in een plastic tas, voorzien van naam, mee geven naar school!

Het eten kunt u op donderdag 21 december vanaf 17.15u naar de klas brengen. De vieringen beginnen om 17.30u, dus zorg dat uw kind op tijd is! Als het een warm gerecht is, kunt u het eten vanaf 18.15u op school brengen bij de hoofdingang. Hier neemt iemand van kerstwerkgroep het eten aan en zorgt dat het in de juiste klas terecht komt.


De toegangshekken aan de Esdoornstraat en de Coniferensingel zijn gedurende deze avond open!


Na afloop van de kerstviering is er in de grote hal voor de ouders vanaf 19.15.uur gelegenheid om koffie te drinken. Het is de bedoeling dat u om 19.30u, op een teken van juf Angenieta, uw kind  gaat halen bij het lokaal, zodat de kinderen het eten rustig kunnen afronden.


We hopen er met alle ouders, kinderen en het team een gezellig en goed kerstfeest van te maken.

Alvast onze hartelijke dank voor uw medewerking,