Nieuwsbrief 15-05-2019

AUDITIE TRIANGELKOOR

Dinsdag 14 mei was het zover: de auditie van Lang Leve de Muziek Show in Dordrecht. Na veel oefenen en muziek maken heeft het koor van De Triangel deze dag om half 11 het liedje het liedje 'One big World' met verve voor de jury gepresenteerd. En nu maar afwachten 6 juni horen we de uitslag. Spannend!!!.

VASTENACTIE KINDERBOERDERIJ

Gisteren hebben we aan de kinderboerderij een cheque overhandigd met het geweldige bedrag van € 1150,- . Echt geweldig dat we zoveel geld voor de kinderboerderij hebben opgehaald. We adopteren hiermee de parkieten en varken Jasmijn.

De lentemarkt was een succes en heeft het bedrag wat we hadden bijna verdubbeld. De groepen die uiteindelijk het meeste geld gespaard hebben zijn groep 4 en groep 8. Echt super gedaan jongens en meisjes!!!!

INFORMATIEAVOND OVER DE START VAN VOLTIJDS HOOGBEGAAFDENONDERWIJS OP DE TRIANGEL

Met ingang van het schooljaar 2019/2020 start De Groeiling met regulier voltijds onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen op basisschool De Triangel in Gouda. Binnen de Groeilingscholen wordt de lesstof al op verschillende niveaus aangeboden door bijvoorbeeld compacten, verrijken en eventueel plusklassen. Er is echter een groep hoogbegaafde leerlingen voor wie dit aanbod onvoldoende passend is.

Onder de naam Prisma wordt gestart met een groep 4/5. De leerlingen krijgen onderwijs dat is afgestemd op de specifieke behoeften van het hoogbegaafde kind. Waar mogelijk wordt samengewerkt, gespeeld en gevierd met de reguliere groepen van De Triangel.

Stichting De Groeiling verwacht na de start van deze eerste lichting een organische groei van de Prismagroepen.

Op woensdagavond 15 mei vindt op De Triangel een informatieavond plaats voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Inloop is mogelijk vanaf 19.15 uur, de informatieavond start 19.30 uur. Vooraf aanmelden via email directie.triangel@degroeiling.nl wordt op prijs gesteld. Voor verdere informatie kunt u kijken op de website van de Triangel.

BIBLIOTHEEK

Er worden weer volop boeken geleend uit de schoolbibliotheek. Dat is mooi, want lezen is goed voor de kinderen. Alleen, zou u er aan willen denken om de boeken ook weer terug te brengen naar de bibliotheek? Er zijn kinderen die hun bibliotheekboek al sinds januari thuis hebben! Als kinderen ze in een linnen tasje met de naam erop komende woensdag inleveren in de klassenbak van de bibliotheek, kunnen ze dezelfde ochtend een nieuw boek uitzoeken. Namens de bibliotheekouders, hartelijk dank!


PRESENTATIE GROEP 9

Vanmorgen hebben de kleuters en groep 3 voor (groot)ouders en een paar broertjes en zusjes hun project over De Ruimte gepresenteerd. Het lokaal van groep 9 hing en lag helemaal vol met dingen die de kinderen tijdens dit project gemaakt en gedaan hebben. Satellietboodschappen, ruimtewerkstukken, sterrenbeelden, ruimteverhalen, etc... De kinderen hebben erover verteld en dingen voorgedaan. Groep 3 had nog een klein optreden. Zij hadden een gedicht over 'Het mannetje in de maan' geleerd. Aan het eind was er nog tijd om met papa of oma sterrenbeeldenmemory te doen of de raketrace te spelen of om te voelen hoe een astronaut in de ruimte zijn werk moet doen. Het was heel gezellig en leuke ochtend en de kinderen hebben heel mooi laten zien hoe hard zij de afgelopen 10 weken in groep 9

gewerkt hebben.


JAVD

Dinsdag 21 mei a.s. gaat de 60e jeugdavondvierdaagse van start. We hebben startnummer 16. De deelnemers van onze school worden begeleid door hulpouders en de ouderverening. Elke avond zijn er twee leerkrachten die mee-lopen. Vandaag krijgen alle deelnemers een brief met de indeling van kinderen en hun begeleiders. Wilt u deze brief en de regels voor het lopen en begeleiden a.u.b goed doorlezen? Bij deze nieuwsbrief zit bovendien een bijlage met JAVD-liedjes. Als er nog onduidelijkheden zijn, kunt u contact opnemen met juf Ingrid of Edward van Aken van de OV.

Wij houden vast aan het motto van de afgelopen jaren: Ik loop op water en fruit. Wilt u aub dus echt zuinig zijn met snoep en ruim met water en fruit. Wij wensen iedereen veel loopplezier! De JAVD-cie.


GOUDSE SINGELLOOP

Vanaf deze week kan elk kind van groep 3 t/m 7 zich weer opgeven voor de Goudse Singelloop op vrijdag 13 september 2019. Meester Dirk deelt deze week de inschrijfformulieren uit aan de kinderen die mee willen.

Dus geef je op en ren lekker mee!!!


SCHOOLVOETBAL

Vorige week speelden de jongens van groep 5 en de meisjes van groep 6 op het ONA veld de stadsfinale. Helaas zijn beide teams uitgeschakeld. Jullie hebben goed en sportief gespeeld jongens en meisjes!!!!


SPELLETJESOCHTEND

Vrijdag 17 mei is er weer een spelletjes ochtend. Zet u het vast in de agenda. We starten vanaf 11.00 uur Bedankt namens de kleuterjuffen.


PRAKTISCH VERKEERSEXAMEN GROEP 7

Donderdag 16 mei heeft groep 7 het praktisch verkeersexamen. Hierbij fietsen zij een route door Bloemendaal waarbij zij de verkeers-en voorrangsregels moeten toepassen. Zet hem op jongens en meisjes en kijk goed uit!


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

16-05 Yaro gr.2

17-05 D’licia gr.4

17-05 Carmen gr.5

18-05 Sietske gr.7

19-05 Rinze gr.4

19-05 Max gr.4

21-05 Dounia gr.3

22-05 Emilio gr.4

22-05 Ayoub gr.6

Een hele fijne verjaardag allemaal!!!


BELANGRIJKE DATA

04-05 Dodenherdenking

05-05 Bevrijdingsdag

06-05 Start school

12-05 Moederdag

13-05 MR

15-05 Informatieavond Prisma groep

17-05 Spelletjesochtend kleuters

21- t/m 24-05 JAVD

28-05 Schoolfotograaf

30-05 Hemelvaartsdag

31-05 Kinderen vrij