Nieuwsbrief 15-11-2017

Formulieren 10 minutengesprekken

Volgende week vrijdag 24 november krijgen de kinderen hun eerste schoolrapport mee. Daarom zullen vandaag de formulieren voor de 10- minutengesprekken voor de groepen 1 t/m 8 meegegeven worden. Deze moeten uiterlijk vrijdag 17 november weer ingeleverd worden. Groep 8 krijgt het rapport op 8 december mee.


Inlog Parnassys

Een aantal weken gelden heeft juf Daphne alle ouders een inlog gestuurd voor Parnassys. Dit is ons digitale leerlingvolgsysteem. Deze inlog kunt u aanpassen naar een eigen wachtwoord. Er is daarbij gevraagd om de gegevens die met adres, (nood)telefoonnummers etc te maken hebben, te controleren. Wij kunnen zien dat er 20% van de ouders deze mail gelezen heeft. We willen u daarom nogmaals vragen deze mail te lezen en de gegevens te controleren. We hopen dat iedereen wel doet, zodat we een volgende stap kun-nen maken in het openzetten van leerling gegevens voor iedere ouder.


Schoenendoosactie

We zijn al bij 30 dozen!!!. Heel goed jongens en meisjes. We gaan nog twee weken door. Eind november worden de dozen weggebracht. Op naar de 50 dozen!!!


Mediatoren

Dylan, Guusje, Nando, Sjoerd, Gideon, Jelte, Luca, Djani, Sana en Renske zijn opgeleid tot mediator. Zij gaan zich komende week voorstel-len in de groepen. Op woensdag 22 november zullen zijn officieel hun diploma krijgen.


Spelletjesochtend kleuters

Vrijdagmorgen is er voor de kleuters weer spel-letjesochtend. Wanneer u het leuk vindt en tijd heeft, kunt u zich inschrijven voor begeleiding van groepjes kleuters. De lijsten hangen bij de deur van het lokaal.


Bezoek Rode molen groep 4

Op 21 november bezoekt groep 4 de Rode molen. De groep vertrekt om ongeveer 9.15 uur en is om 11.00 uur weer terug op school. We zijn op zoek naar ouders die de kinderen kunnen rijden. Er zijn op dit moment nog niet genoeg auto’s, dus we hopen dat er nog mensen bijkomen die willen rijden Er hangt een lijst bij de deur van de groep waar u zich kunt opgeven. Alvast bedankt, juf Claire en juf Karin.


Scholenbezoeken groep 8

Volgende week staan er 2 VMBO scholen-bezoeken in de planning voor groep 8. Op maandag (20-11) gaan we naar het Wellantcollege. We moeten daar om 12.15 uur zijn. We krijgen daar 3 lessen en we zijn dan rond 15.00 uur weer terug op school. En op dinsdag (21-11) gaan we op bezoek bij de Goudse Waarden locatie Gouwe. We moeten er om 12.30 uur zijn en deze middag zal tot 15.15 uur duren. Ik verwacht dat we rond 15.30 uur weer terug zullen zijn op school. Omdat we bij beide scholenbezoeken al vroeg bij de scholen moeten zijn, moeten de kinderen op maandag en dinsdag een lunchpakket meenemen naar school. En denk uiteraard aan je fiets.

 

Project “Mediamasters” – week van de mediawijsheid

Ook dit jaar doen we met de groepen 7 en 8 mee aan “Mediamasters”. Tijdens deze week zijn we in de groepen 7 en 8 actief bezig met mediawijsheid.

Naast het digitale spel (die de kinderen zowel thuis als op school spelen) gaan we in de klas bezig met verschillende onderdelen met betrekking tot mediawijsheid.

De week van de mediawijsheid is van vrijdag 17 november tot en met 24 november. (Finaledag)


Project Vals!

Afgelopen dinsdag (14 november) hebben de kinderen van groep 8 meegedaan aan het project Vals!

De kinderen hebben onder begeleiding van een zangcoach en een dramacoach een fantastisch optreden in elkaar gezet. En dat allemaal in 1 dag.

Het doel van “Project Vals!” was om pestgedrag bespreekbaar te maken op scholen en dan met name richting de brugklas. En dit doel is zeker bereikt.

Het optreden is gefilmd en zodra deze film klaar is komt deze op de klassenwebsite van groep 8 te staan.
Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende week zijn jarig:

17-11 Nadia gr.8

19-11 Iris gr.1/2b

22-11 Azra gr.1/2a

Een hele fijne verjaardag allemaal!


Het is hier geen hotel

Voor ouders met kinderen in de leeftijd van 10 t/m 19 jaar wordt er een informatiemarkt/avond gehouden door de GGD Hollands Midden over genotmiddelen,

sociale media en gamen in relatie tot het puberbrein.

De inloop is om 19.00 uur en de afsluiting om 22.00 uur. Er is een informatiemarkt

en diverse presentaties met acteurs van ’t Lev.

De avond wordt gehouden in:

het Cultuurhuis Garenspinnerij aan de Turfsingel 34a te Gouda.

Kijk voor informatie op : www.cjggouda.nl

De toegang is gratis.