Nieuwsbrief 16-05-2018

Integraal huisvestingsplan

In de laatste nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat er plannen zijn om de gebouwen van verschillende scholen te gaan vernieuwen. Dit staat in een integraal huisvestingsplan van de Gemeente Gouda.

Onze MR is met deze plannen hard aan de slag gegaan en heeft, om straks met een goed beeld van onze populatie, onze belangen te gaan behartigen en de wensen voor een nieuw gebouw te kunnen verwezenlijken een enquête opgesteld . Wij willen u met klem vragen deze in te vullen. Kost echt maar 5 minuutjes, maar kan van een groot belang worden in de onderhandelingen straks. http://bit.ly/triangel-2018

De MR vindt het belangrijk om te weten waarom ouders voor de Triangel hebben gekozen. Zodat de wensen van leerlingen, leerkrachten en ouders zo veel mogelijk mee kunnen worden genomen bij de nieuwbouwplannen. Wij vragen u daarom deze enquête in te vullen.


Oudervereniging zoekt versterking

Omdat de zittingstijd van een aantal leden erop zit, is onze enthousiaste oudervereniging op zoek naar nieuwe leden voor het nieuwe schooljaar. Bij de nieuwsbrief is een folder toegevoegd waarin u informatie kunt vinden over het aanmelden.


Sportdag

Op woensdagochtend 6 juni 2018 is de sportdag voor de groepen 1 t/m 8. De sportdag staat dit jaar in het teken van atletiek en vindt plaats bij AV Gouda.

Voor deze dag zijn wij op zoek naar hulpouders die de groepjes bij alle atletiekonderdelen kunnen begeleiden. Na de meivakantie hangen er lijsten bij de klassen waarop u zich kunt inschrijven.


Verkeersdag

Op 8 juni is de verkeersdag op de Triangel. Er worden deze dag voor alle groepen allerlei leuke activiteiten georganiseerd in. We hebben hiervoor nog veel hulp nodig.

De groepen 1,2,3 nemen op hun eigen fiets deel aan het verkeersparcours op het schoolplein. Voor deze groepen zoeken we nog ouders die verkeersregelaar, politieagent of bejaarde man of vrouw willen spelen. Wij zorgen voor de attributen. Opgeven bij juf Cora

Groep 4 en 5 gaan 's middags een verkeersspeurtocht doen in de omliggende wijk van school. Hiervoor zijn we op zoek naar ouders die de groepjes kunnen begeleiden. Opgeven bij juf Karin.

Groep 6 en 7 gaan ’s middags diverse verkeers-opdrachten uitvoeren in het Groenhovenpark. Hiervoor hebben we uw hulp hard nodig!!!

Welke ouder, opa of oma lijkt het leuk om ons en de kinderen hierbij te kunnen helpen?

Vanaf donderdag 17 mei hangt er naast het lokaal van groep 6 en groep 7 een lijst waarop u zich kunt opgeven. Alvast bedankt voor uw hulp.

De verkeerscommissie


Schoolvoetbal groep 8

Volgende week woensdag 23 mei gaan de meiden van groep 8 weer een ronde verder met het schoolvoetbal. Verdere informatie volgt nog.


Schoolfotograaf

Op dinsdag 29 mei komt de schoolfotograaf. De kinderen gaan individueel op de foto, met de groep, broertjes en zusjes. En er bestaat de mogelijkheid om met broertjes en zusjes van buiten de school gefotografeerd te worden. Hierover hoort u t.z.t. Meer.


Hoofdluis

Vandaag is er hoofdluiscontrole geweest. In de groepen 1/2a, 5 en 8 is hoofdluis geconstateerd.

Wilt u uw kind goed controleren en zo nodig behandelen?

Over twee weken is de nacontrole.


Bibliotheek

Er worden nog steeds een heleboel boeken gemist. Wilt u thuis kijken of er nog een boek ligt en deze volgende week inleveren bij de bibliotheekouders.


Praktisch verkeersexamen groep 7

Donderdag 24 mei is het praktisch verkeersexamen voor groep 7. De leerlingen zullen dan met de fiets door Bloemendaal een route moeten

fietsen. Zo proberen we met elkaar veilig om te gaan in het verkeer! Meer informatie vindt u in de brief over het verkeersexamen.


Goudse Singelloop

Op vrijdag 14 september 2018 is de Goudse Singelloop. Met De Triangel willen we met zoveel mogelijk kinderen van groep 4 t/m 7 mee doen. Je kan kiezen uit 1 of 2 km.

Dus geef je op! Bij meester Dirk kunnen er inschrijfkaarten worden gehaald waarin staat hoe je digitaal kunt inschrijven. Natuurlijk krijgen de kinderen een eigen T-shirt van de Goudse Singelloop. Je kunt inschrijven tot 30 juni 2018.


Jeugdavondvierdaagse

We zijn goed van start gegaan de eerste avond. En hebben gewandeld in nieuwe hesjes met ons nieuwe logo. We zagen er geweldig uit in deze frisse rode kleur.


Solliciteren naar kinderburgemeester

De leerlingen uit groep 7 kunnen weer solliciteren naar de functie van kinderburgemeester of kinderwethouder. Misschien leuk om eens met Nando te praten hoe hij deze rol ervaart.


Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende weken zijn jarig:

17-05 D’licia gr.3

17-05 Carmen gr.5

18-05 Sietske gr.6

18-05 Samantha gr.8

21-05 Dounia gr.1/2b

22-05 Emilio gr.3

22-05 Ayoub gr.5

Een hele fijne verjaardag!


Doppen sparen

Fijn dat de bak ieder week weer zo goed gevuld is. We blijven sparen.


OPEN DAG BRAVES – HONKBAL & SOFTBAL

Sla jij dit jaar de eerste homerun bij de Braves?

Zondag 27 mei aanstaande is iedereen tussen 13:00 en 15:30 uur van harte welkom op de Open Dag bij de Braves. De Open Dag is een mooie gelegenheid om kennis te maken met honk- en softbal in Gouda. Jong en oud kan meedoen aan een spellencircuit met allerlei onderdelen van de honk- en softbalsport: slaan, gooien, rennen en vangen. Daarnaast zijn veel leden aanwezig die meer kunnen vertellen over onze mooie sport en over onze vereniging. Reden genoeg om even langs te komen!

Na de Open Dag kunnen geïnteresseerden een aantal keer gratis meetrainen om de sport nog beter te leren kennen. Iedereen is van harte welkom om nader kennis te maken met een van de leukste sporten ter wereld op onze locatie in het sportpark "De Uiterwaard” langs de Goejanverwelledijk.

Beste ouders,

Na bijna 2 schooljaren actief te zijn als BSO in basisschool de Triangel vinden wij het tijd voor een nieuwe peiling. Wij willen graag inventariseren naar de behoefte van opvangdagen van uw kind, bij voldoende aanmeldingen kunnen wij kijken of wij op woensdag en vrijdag op eigen locatie open kunnen. Mocht u interesse hebben in opvang op de Triangel maar vind u het toch nog een beetje spannend of wilt u gewoon eens kennis komen maken met ons wandel gerust eens binnen. Wij zijn open op maandag, dinsdag en donderdag.

Mocht u al opvang voor uw kind bij ons hebben en heeft u eventueel nog interesse in een andere dag dan kunt u dit doorgeven via mijnkmnkindenco.nl.

U kunt het ons laten weten door u aan te melden via de onderstaande link;

https://mijn.kmnkindenco.nl/aanvraag/basisschoollocatie

U vult dit geheel vrijblijvend in. Wij hopen op u samenwerking.

Team BSO de Triangel

Pedagogisch medewerkers; Suzanne Bennis en Linda Verlaan.