Nieuwsbrief 16-09-2020

OVERLEG OUDERVERENIGING, MR EN TEAM

Gisteravond is er een digitale korte een kennismakingsronde geweest tussen de OV- leden, MR-leden en het team. Dit was de aftrap voor het nieuwe schooljaar.

We gaan samen voor de kinderen zoveel mogelijk activiteiten organiseren. Sommige activiteiten zullen een andere invulling krijgen, maar we hebben er allemaal reuze veel zin in.


VOORTGANG NIEUW SCHOOLGEBOUW

Inmiddels zijn we ook weer gestart met de overleggen over het gebouw. Het lijkt heel stil te zijn, maar achter de schermen wordt er zeker aan gewerkt.

Met de bouwheer en de besturen en directies van de betreffende scholen (Auris en Triangel) zijn we in overleg om invulling aan de startbrief te geven (grootte gebouw, beheer gymzaal, onderzoek naar mogelijkheden alternatieve financiering, in welke vorm gaat Kind en Co participeren in het nieuwe pand, planning van het hele traject, etc.). Kortom nog niets concreets te melden.


BERICHT UIT DE PEUTERGROEP

De peuters zijn met veel plezier weer gestart, de rugzakjes weer gevuld en “Hé; welkom Puk”.

I.v.m. Corona staan onze juffen ons buiten op te wachten waarna wij gelijk kunnen spelen op het plein. Willen jullie ons helpen door ons de veiligheid te bieden op het plein en na binnenkomst even het hekje achter je dicht te doen? Dan kunnen wij lekker spelen en rennen op het plein! Alvast bedankt namens onze juffies!

Na de vakantie is onze groep ook geopend op de vrijdag, dat zorgt er voor dat wij nu 4 dagen met ons vriendje Puk mogen spelen. Er zijn nog nieuwe vriendjes/vriendinnetjes welkom. Ken jij iemand kennen die graag informatie ontvangt over onze groep, laat het ons weten of verwijs ze naar onze website: https://www.kmnkindenco.nl/pg/peutergroep-gouda-triangel/


INFOFOLDER

Zoals beloofd krijgt iedereen naast de nieuwsbrief deze week een informatiefolder over wat er aan lesstof aangeboden gaat worden dit schooljaar in de groep van uw kind.

We hopen dat we u door de kennismakingsgesprekken en de informatiefolder een inkijk kunnen geven in dit nieuwe schooljaar.


WATERPRET DINSDAG 15 SEPTEMBER

Dan is het midden september ineens 31 graden. Spontaan werd er door de middenbouwgroepen een watergymles georganiseerd. Nadat we verschillende spelletjes op het plein hadden gespeeld was het tijd om nog even af te koelen. Wat hebben we genoten. Een bedankje voor alle ouders. Fijn, dat alle kinderen hun ‘natte gymles’ spullen bij zich hadden en dat zo veel kinderen ook nog eens materiaal hadden meegenomen om de spellen te kunnen spelen.

 

HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

21-09 D’lanya gr.8

23-09 Birgit gr.8

23-09 Elfie gr.6

Een hele fijne verjaardag allemaal!!!


BELANGRIJKE DATA

08-09 Schoolfotograaf

13-09 Singelloop

14-09 in deze week kennismakingsgesprekken / MR

15-09 startmoment OV, MR en team

18-09 in deze week kennismakingsgesprekken

20-09 Spelletjesochtend kleuters (met kinderen uit de bovenbouw, dus niet met ouders)

29-09 eerste bijeenkomst actief ouderschap

30-09 start Kinderboekenweek


KIES TRAINING

KIES spel- en praatgroepen 2020– 2021

Eén op de 6 kinderen in Nederland is een kind van gescheiden ouders. Kinderen kiezen niet voor een scheiding van hun ouders, het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderende situatie kan zeer verschillend zijn. Bij KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en een manier vinden om te kunnen omgaan met alles er veranderd is na de scheiding. Uit wetenschappelijk onderzoek zijn positieve effecten van deelname aan het KIES programma gebleken. Ook bij de kinderen, die zo op het oog amper last van de scheiding hebben. Kinderen beleven de bijeenkomsten vaak als plezierig en fijn Na KIES voelen zij zich beter in hun vel en verbeteren bijvoorbeeld hun schoolprestaties weer.

KIES (kind-in-echtscheidingssituatie) is er voor alle kinderen in Gouda vanaf 4 jaar van wie hun ouders onlangs of langer geleden zijn gescheiden. Tijdens acht bijeenkomsten op woensdagmiddag van een uur wordt via speelse en creatieve werkvormen uitgewisseld. Voorafgaand is er voor ouders vrijblijvend een informatiebijeenkomst.


Startdata voor de kinderen, die op school zitten in

Groep 4-5-6 30 september - 13.30 uur

Groep 6-7-8 11 november - 15.30 uur

Groep 1-2-3 6 januari - 13.30 uur

Groep 4-5-6 3 maart -15.30 uur

Groep 6-7-8 24 maart - 13.30 uur

Groep 1-2-3 2 juni - 13.30 uur

Kosten? Geen

Vragen over KIES of aanmelden? Danieke Hoexum-d.hoexum@kwadraad.nl -T 06 -21917447

Meer informatie over KIES? Zie ook de landelijke website www.kiesvoorhetkind.nl


PROEFLES GOUDSE WEEKENDSCHOOL VOOR LEERLINGEN GROEP 7 EN 8

Op de Goudse Weekendschool ontdekken kinderen uit alle wijken van Gouda de wereld. Dat is goed voor hun algemene ontwikkeling, taalvaardigheid en zelfvertrouwen. Ook leren de kinderen beter samenwerken, communiceren en presenteren. Meedoen aan de Goudse Weekendschool is goed voor je toekomst!


Ruim 60 leerlingen uit groep 7 en 8 uit alle wijken van Gouda volgen op zondag lesdagen. Niet over rekenen en taal maar over Gezondheidszorg of bijvoorbeeld Orde & Veiligheid. De leerlingen krijgen les van gastdocenten: een timmerman, advocaat of bijvoorbeeld de burgemeester. Er zijn 25 lesdagen per jaar.

De lessen van de Goudse Weekendschool zijn gratis omdat enthousiaste bedrijven uit de Goudse regio en de gemeente Gouda de kosten betalen.

Ben je nieuwsgierig naar de Goudse Weekendschool en zit je in groep 7 of 8? Meld je dan aan voor een proefles. Er is een proefles op zondag 13 september, zondag 20 september en zondag 27 september.

Opgeven voor een proefles kan via de website:

https://goudseweekendschool.nl/meedoen-als-leerling/#aanmelden

Meer informatie over de Goudse Weekendschool: www.goudseweekendschool.nl of bel of app naar 06 42 3377 86.

 

AANMELDEN BREDE SCHOOLACTIVITEITEN

Vanaf nu (ivm met de Coronamaatregelen) zullen de aanmeldformulieren voor het aanbod van de Brede school na schooltijd middels de nieuwsbrief verspreid worden. U kunt ook gebruik maken van onderstaande link.

Binnenkort start er een nieuwe reeks van Kidsclubs. 10 weken lang gaat de kinderwerker Talitha aan de slag met diverse activiteiten https://www.bsgouda.nl/nc/activiteit/kidzclub-xl-multiculti-11894/