Nieuwsbrief 18-04-2018

Schooldienst

Afgelopen zondag hebben we in de Josephkerk een mooie schooldienst gehad. Het thema ’geen zorgen maken over, maar zorgen’ werd door de kinderen uitgebeeld in het verhaal van Noach en het verhaal van meneer van Puffelen. We hadden een geweldig koor, wat prachtig zong. Na de viering klonk er een enthousiast applaus. Tijdens het koffiedrinken werden we gecomplimenteerd door heel veel mensen. Dank jullie wel jongens en meisjes.Reünie

Zaterdag is het zover: de reünie. Voor degenen die nog niet ingeschreven hebben nog 1 keer het adres: reunietriangel2018@gmail.com

De reünie is van 15.00-17.00 uur in de lokalen van de Triangel.


Koningsspelen / sportdag

Dit jaar zullen wij de sportdag niet op de dag van de Koningsspelen houden. Onze sportdag is op 6 juni.


Optocht groep 1 t/m 3

Donderdag 26 april willen wij in optocht door de wijk lopen omdat het de dag erna koningsdag is. Wij willen u vragen de kinderen in het oranje aan te kleden . Wij zorgen op school voor mu-ziekinstrumenten zodat wij ook goed te horen zijn. Omdat het die dag continurooster is gaan we om 13.00 uur lopen. De route maken we volgende week bekend want het is natuurlijk heel leuk voor de kinderen als de ouders langs de kant staan .

Juffen van groep 1, 2 en 3


Continurooster

Op 26 april hebben wij een continurooster van-wege de daarop volgende meivakantie. Alle kinderen (ook de kleuters) zijn die dag om 14.00 uur uit. Het is de bedoeling dat u uw kind een lunch meegeeft voor die dag.


Schoolkorfbal

Op 30 mei is er weer het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi georganiseerd door KV Gemini. Vandaag krijgen alle kinderen van groep 3-8 een opgaveformulier mee . Dit toernooi vindt plaats op de korfbalvelden van Gemini (bij de Gouwe Inn). ). Kinderen van de groepen 3 tot en met 8 kunnen hieraan deelnemen in een per klas gevormd (gemengd) team. Het toernooi begint om 13.30 uur. De wedstrijden eindigen rond 16.30 uur, de prijsuitreiking is rond 17.00 uur. Op woensdag 23 mei zal Gemini (de Korfbal-vereniging) van 18.30-19.30 een (gratis) training verzorgen, waarop de spelregels worden uitge-legd en er geoefend kan worden Geef je dus nu snel op om mee te doen met het toernooi. Het opgaveformulier moet vóór 26 april worden in geleverd bij je juf of meester.

Namens de sportcommissie, juf Ingrid en juf Vivian.


Schoolvoetbal groep 5,6,7,8

Alle teams hebben het de afgelopen weken erg goed gedaan. De meiden van groep 8 en de jongens van groep 5 zijn zelfs door naar de Goudse finale. Deze finale wordt gespeeld op woensdag 25 april. Voor de meiden van groep 8 is de finale bij SV Gouda en voor de jongens van groep 5 bij Olympia. Zodra wij meer informatie hebben, krijgt u deze via de mail toegestuurd! Wij hopen weer veel enthousiaste ouders langs de zijlijn te zien!


Schaken groep 5 en 6

Op maandag-en dinsdagmiddag houden we in groep 5 en 6 een schaaktoermooi. We zoeken voor beide groepen een ouder of opa of oma die wil assisteren bij het schaken.

Juf Vivian en juf Manon.


Activiteiten kinderwethouder

Onze kinderwethouder Nando komt weer flink in actie.

Vandaag bij het Tech Experience Event in het MBO Rijnland van 18.00-21.00 uur. Op 4 mei loopt Nando mee met de Stille Tocht voor de dodenherdenking.

De leerlingen uit groep 7 kunnen trouwens weer solliciteren naar de functie van kinderburgemeester of kinderwethouder. Misschien leuk om eens met Nando te praten hoe hij deze rol ervaart.


Groep 8 “adopteer een monument”

Als school hebben we sinds twee jaar een oorlogsmonument geadopteerd. Dit is het “bevrijdingsglas” in de St. Jan. Ieder jaar gaat groep 8 naar de St. Jan en krijgt daar een uitleg over dit “glas in loodraam” en daarna bezoeken we nog 3 andere monumenten in de binnenstad. We leggen bij een eigen monument een krans en er worden in de Sint Jan gedichten voorgedragen over vrijheid.

Dit jaar is dit op woensdagochtend 25 april. Dit betekent dat groep 8 woensdag 25 april met de fiets naar school moet komen. We vertrekken om half negen en zijn rond 12.15 uur weer terug.
Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende week is jarig:

22-04 Liv gr.1/2b

Een hele fijne verjaardag!


Doppen sparen

Fijn dat de bak ieder week weer zo goed gevuld is. We blijven sparen.


Beste ouders,

Na bijna 2 schooljaren actief te zijn als BSO in basisschool de Triangel vinden wij het tijd voor een nieuwe peiling. Wij willen graag inventariseren naar de behoefte van opvangdagen van uw kind, bij voldoende aanmeldingen kunnen wij kijken of wij op woensdag en vrijdag op eigen locatie open kunnen. Mocht u interesse hebben in opvang op de Triangel maar vind u het toch nog een beetje spannend of wilt u gewoon eens kennis komen maken met ons wandel gerust eens binnen. Wij zijn open op maandag, dinsdag en donderdag.

Mocht u al opvang voor uw kind bij ons hebben en heeft u eventueel nog interesse in een andere dag dan kunt u dit doorgeven via mijnkmnkindenco.nl.

U kunt het ons laten weten door u aan te melden via de onderstaande link;

https://mijn.kmnkindenco.nl/aanvraag/basisschoollocatie

U vult dit geheel vrijblijvend in. Wij hopen op u samenwerking.

Team BSO de Triangel

Pedagogisch medewerkers;

Suzanne Bennis en Linda Verlaan.