Nieuwsbrief 18-09-2019

VREEDZAME SCHOOL

Na de vakantie zijn we weer van start gegaan met Blok 1 van Vreedzame School.

In de bijlagen van de nieuwsbrief kunt u over dit blok informatie vinden.

Bij sommige groepen hangen bij de groep of aan de VS muur al werkstukken die bij dit blok horen.


SCHOOLBIBLIOTHEEK

We zijn weer begonnen met het uitlenen van boeken uit de schoolbibliotheek! De groepen 1 tot en met 4 hebben een boek kunnen lenen, de andere groepen komen volgende week aan de beurt. Heeft uw kind nog geen boek meegenomen naar huis? Dan was er geen tasje. Als u komende woensdag een (linnen)tasje met de naam van uw kind erop meegeeft, kan ook uw kind een boekje lenen. Heeft u zelf zin om te helpen bij de bibliotheek? Loop even langs op woensdagochtend of vraag meer informatie aan een van de bibliotheekouders Barbara, Fanny, Karin of Marieke.


KINDERBOEKENWEEK

2 Oktober starten we met de kinderboeken week met als thema: vervoersmiddelen, ‘reis mee’. We organiseren allerlei activiteiten rond dit thema, maar ons voornaamste doel blijft om kinderen te leren genieten van boeken.

Er worden hiervoor weer allerlei activiteiten georganiseerd :

Op 4 oktober vertelt een redactrice van Condor aan groep 7 en 8 over haar werk.

Er is een voorleeswedstrijd voor de groepen 7 en 8.

Opa’s en oma’s mogen op 10 oktober in de groepen 1 en 2 en 3 om de kinderen voorlezen op school.

U bent vanaf 13.15uur tot 14.00 uur van harte uitgenodigd.

De tweede hands kinderboekenmarkt op 10 oktober meteen na schooltijd voor alle Triangelaars.

De kinderboekenweekcommissie.


SPELLETJESOCHTEND KLEUTERS OP VRIJDAG 20 SEPTEMBER

Graag nodigen wij u als ouders of grootouders uit om met de kinderen gezelschapsspelletjes te komen spelen. De kinderen mogen een eigen spel mee naar school nemen . We beginnen om 11.00 uur en gaan door tot het eind van de ochtend.

Er hangt een inschrijflijst bij de klassendeur.

Alvast bedankt voor uw hulp.


SCHOOLREIS

Dinsdag 24 september gaan we met de groepen 4 t/m 7 op schoolreis. Dit jaar gaan we naar Drievliet en we gaan er een super gezellige dag van maken. De groepen 1 t/m 3 hebben ‘s ochtends het onderbouwfeest op school.


EVEN VOORSTELLEN

Hallo allemaal!

Misschien hebben jullie mij al door de gangen zien lopen, maar ik zal me nu ook nog even op deze manier introduceren. Mijn naam is Robin en ik ben een tweede jaars student van de ALPO (academische lerarenopleiding). Ik zal dit jaar elke donderdag stage lopen bij de Triangel en sta tot en met januari in groep 3. Ik heb erg veel zin om met en van jullie te leren.

Groetjes, juf Robin

 

SCHOOLACTIVITEITENPLANNER

Inmiddels hebben we 10 reacties binnen van ouders die ons willen assisteren bij de schoolactiviteiten. U begrijpt dat we met zo weinig ouders niets voor de kinderen kunnen organiseren.

Gisteravond zijn er bij de informatieavond formulieren uitgedeeld en er liggen op school formulieren om mee te nemen.

Het zou heel fijn wanneer iedere ouder een klein onderdeel voor zijn of haar rekening neemt.

Alvast bedankt voor de moeite.


PROEFLES GOUDSE WEEKENDSCHOOL (LEERLINGEN GROEP 7 EN 8)

Op de Goudse Weekendschool ontdekken kinderen uit alle wijken van Gouda de wereld. Dat is goed voor hun algemene ontwikkeling, taalvaardigheid en zelfvertrouwen. Ook leren de kinderen beter samenwerken, communiceren en presenteren. Meedoen aan de Goudse Weekendschool is goed voor je toekomst!

Ruim 60 leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool volgen op zondag lesdagen. Niet over rekenen en taal maar over Gezondheidszorg of bijvoorbeeld Orde & Veiligheid. De leerlingen krijgen les van gastdocenten: een timmerman, advocaat of bijvoorbeeld de burgemeester. Er zijn 25 lesdagen per jaar.

Ben je nieuwsgierig naar de Goudse Weekendschool en zit je in groep 7 of 8? Meld je dan aan voor een proefles. Er is een proefles op zondag 15 september, zondag 22 september en zondag 29 september. Een proefles is vrijblijvend en duurt van 11 uur tot half 3.

De lessen van de Goudse Weekendschool zijn gratis omdat enthousiaste bedrijven uit de Goudse regio en de gemeente Gouda de kosten betalen.

Opgeven voor een proefles of meer informatie over de Goudse Weekendschool: info@goudseweekendschool.nl, www.goudseweekendschool.nl of 06 42 3377 86.


SCHOOLMAATSCHAPPELIJK WERK

Met ingang van het nieuwe schooljaar hebben wij een nieuwe school maatschappelijk werker. Hieronder stelt zij zich aan uw voor:

Mijn naam is Desiree Hoefakker en ik ben vanaf dit schooljaar de schoolmaatschappelijk werker van de Triangel. Zowel ouder en kind kunnen bij mij terecht voor vragen met betrekking tot school. Veelvoorkomende vragen van ouders zijn opvoedvragen, maar de meeste vragen gaan over het kind. Voor het kind speelt er vaak faalangst, moeite met aansluiting in de klas, omgaan met ADD/ADHD of scheiding. Wanneer u met een vraag rondloopt, kunt u altijd terecht bij de leerkracht of intern begeleider ( juf Claske ). De intern begeleider neemt contact met mij op en dan kan een een vrijblijvend gesprek of intake plaatsvinden. Wanneer we tot de conclusie komen dat het goed is om verder te gaan voer ik vijf tot acht keer gesprekjes met de leerling en houd ik contact met de ouders. Vervolgens ronden we af of bekijken we of andere hulp nodig is. Met toestemming van ouders, geef ik de leerkracht en intern begeleider een evaluatie van de gesprekken. Zo zijn zij ook op de hoogte. Wees dus welkom en wellicht zien we elkaar!


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

21-09 D’Lanya gr.7

23-09 Elfie gr.5

24-09 Asher gr.6

Een hele fijne verjaardag allemaal!!!


BELANGRIJKE DATA

13-09 Singelloop

17-09 Info avond groep 2 t/m 6

18-09 Info avond groep 7 en 8

20-09 Spelletjesochtend kleuters

24-09 Schoolreis / onderbouwfeest