Nieuwsbrief 18-10-2018

KRANTENARTIKEL HUISVESTING

Er staan regelmatig stukjes in de krant over onze nieuwe huisvesting. We merken dat dit onrust oproept. Aangezien er nog helemaal geen beslissingen zijn genomen, is een andere plaats voor onze school nog he-lemaal niet in beeld. We werken er samen met MR , wijk en verschillende partijen uit de Gemeenteraad aan om De Triangel in deze wijk te houden.


CONTINUROOSTER

Vrijdag 19 oktober is de laatste dag voor de week herfstvakantie.

Dit betekent dat we een continurooster hebben voor de groepen 4 t/m 8. Zij zijn om 14.00uur uit. Wilt u daarom zorgen voor een lunchpakketje.

De groepen 1 t/m 3 zijn gewoon om 12.00 uur uit.


STUDIEDAG

Op maandag 29 oktober heeft het team een studiedag. De kinderen zijn deze dag vrij en hebben dus lekker een dagje langer herfstvakantie.


FIJNE VAKANTIE

Maandag 22 oktober start de vakantie. Hopelijk is er nog een beetje mooi weer over. Op dinsdag 30 oktober zien we elkaar weer terug. Allemaal een hele fijne vakantie.


VAN DE OUDERVERENIGING

Deze week kwam de oudervereniging (OV) weer bij elkaar.

We evalueerden de activiteiten van de Kinderboekenweek. Ook bespraken we de voorbereidingen voor een bezoek van Sinterklaas en voor het kerstfeest.

Voor de volgende punten vragen we uw aandacht:

• Op 1 november a.s. verloopt de betalingstermijn voor schoolreis en ouderbijdrage 2018-2019. Van een flink aantal ouders hebben we de betaling nog niet ontvangen.

Zorgt u ervoor dat u op tijd betaalt?

• Voor de organisatie van de kerstactiviteiten zoeken we nog een aantal ouders voor het versieren van de school en de ondersteuning rondom de kerstviering.

Wie helpt ons? Aanmelden kan bij de leerkracht van uw kind of via een emailberichtje aan ov.triangel@degroeiling.nl

• In totaal hebben 32 mensen zich via de activiteitenkalender aangemeld om te helpen bij een of meer activiteiten op school. Daar zijn we heel blij mee!

Maar we hebben echt nog meer hulp nodig bij de vele activiteiten op school.

Heeft u de activiteitenkalender al ingeleverd? (zie de bijlage bij deze nieuwsbrief).

Inleveren kan nog steeds, bij de leerkracht van uw kind of via een emailberichtje aan ov.triangel@degroeiling.nl Kunnen de kinderen op u rekenen?


SCHOENMAATJES

Schoenmaatjes is een actie van Edukans. Met de schoolspullen in jouw schoenendoos help je kinderen op school . Als schoenmaatje laat jij weten dat je aan een vriendje ver weg denkt. Jouw schoenendoos wordt een onvergetelijk cadeau !

Vandaag krijgen de kinderen de folder met informatie mee naar huis. Leuk om in de herfstvakantie met je doos aan de gang te gaan. Inleveren tot 23 november. Wij hopen weer op veel schoenmaatjes !!

Informatie bij juf Renee groep 1/2a.


HALLOWEEN

Halloween is op onze school een activiteit waar wij geen aandacht aan besteden. Het is dan ook niet de bedoeling dat de kinderen op 31 oktober verkleed op school komen.


BOEKENWEEK

Tijdens de kinderboekenweek was er een lezing voor ouders. Ankie Moelker heeft hierover een verslagje geschreven. "Afgelopen woensdag gaf de heer Gerrit Barendrecht een zeer interessante workshop voor alle ouders van de Triangel. Het onderwerp was ‘Voorlezen’, en hoe je met name jonge kinderen enthousiast krijgt voor het lezen van boeken. Meneer Barendrecht was overduidelijk zelf een groot liefhebber van boeken, dat straalde er vanaf. Hij kon met leuke en mooie voorbeelden van zijn eigen kleinkinderen laten zien hoe hij hen “aan het lezen krijgt”. Ook is ter sprake gekomen dat niet elk kind zomaar van boeken houdt, en dat we als ouders soms best moeten worstelen om onze kids tóch aan het lezen te krijgen, en houden. Uit onderzoeken die meneer Barendrecht liet zien bleek erg duidelijk dat kinderen die veel lezen, ook vaker op andere schoolvakken beter presteren. Dat motiveert natuurlijk enorm! Sterker; dat moet toch motivatie genoeg zijn om die telefoon of laptop nog éven weg te leggen, en een éxtra kwartiertje met je kind voor te lezen. Meneer Barendrecht; ondanks de (helaas) magere opkomst heeft u de ouders die wél aanwezig waren, een inspirerende ochtend bezorgd. Hartelijk dank!


VOORLEESWEDSTRIJD GROEP 5 EN 6

Vanmiddag was de finale van de voorleeswedstrijd voor de groepen 5 en 6. Wat heeft iedereen het geweldig gedaan! Nora uit groep 6 was uiteindelijk de winnaar!

HIEP!HIEP!HIEP!HOERAAA!

Komende weken zijn jarig :

21-10 Fee gr.5

24-10 Jurre gr.5

26-10 Anouar gr.8

26-10 Sverre gr.4

26-10 Menno gr.8

29-10 Lotte gr.4

Allemaal een hele fijne verjaardag!!!


HERFST

De herfst is nu echt begonnen. Maar dat maakt ons niet uit met zulke hulpjes die het plein helpen bladvrij te maken.

 NIEUWE KOELKAST

Voor het lunchen is een nieuwe koelkast aangeschaft . Een beetje groter, zodat er genoeg ruimte is voor iedereen om de broodtrommeltjes en bekers op te ruimen.