Nieuwsbrief 18-12-2019

KERSTVAKANTIE

Vrijdag start de kerstvakantie. Voor de kleuters en groep 3 om 12.00uur en voor de andere groepen 4 t/m 8 om 14.00uur. Voor deze groepen moet een lunchpakket meegegeven worden.

We wensen iedereen hele mooie en gezellige dagen toe en hopen elkaar op 6 januari in het nieuwe jaar weer gezond terug te zien.


KERSTFEEST

Hierbij nog even de tijden en activiteiten op een rijtje:

Het koor zingt vanaf 17.10 op het plein. Aansluitend om 17.30 uur starten de kerstviering in de groepen, dus iedereen moet echt op tijd binnen zijn.

Vanaf 19.00uur inloop met koffie en lekkers voor de ouders en daarna kunnen de ouders de kinderen ophalen bij de groep na het teken van juf Angenieta.


KERSTSFEER

Afgelopen donderdag hebben de lunchouders samen met de kinderen kerstversiering gemaakt en is de school nog verder in sfeer gebracht voor het kerstfeest.


UITVAL MENEER ROB

Misschien heeft u het opgemerkt dat meneer Rob onze nieuwe conciërge er al enige tijd niet is.

Na een lange tijd van griepverschijnselen, longproblemen is er nu eindelijk vastgesteld wat er aan de hand is. Hij is opgenomen in het Haga ziekenhuis in Den Haag en gisteren geopereerd aan hart en longen.

We hopen dat hij snel en goed hersteld.

Misschien leuk om hem te verrassen met een kaartje. Rob Wolters, Haga ziekenhuis locatie Leyweg

Els Borst-Eilersplein 275.

Door de uitval van meneer Rob zijn we nu al zelf als team een aantal taakjes aan het opvangen. We zouden het heel fijn vinden wanneer we vanuit u als ouders een handje bij zouden kunnen krijgen om deze taken uit handen te kunnen geven. Hierbij kunt u denken aan : iedere maandag de container buiten zette, plastic aan de weg etc. U kunt zich melden bij juf Angenieta zij zal dan met u bespreken wat bij u past.


STAKING

Zoals u waarschijnlijk weet, hebben de vakbonden de leden gevraagd om op 30 en 31 januari te gaan staken. Inmiddels is er een voorstel voor een nieuwe CAO. Als team hebben we het hier uitgebreid over gehad en kwamen we tot de conclusie dat we ons ernstig zorgen blijven maken over de tekorten in het onderwijs. Het lijkt misschien dat wij als school hier geen last van hebben, maar het tegendeel is waar.

Voor onze zieke collega’s vorige week en deze week konden we vanuit de vervangingspool geen externe collega inzetten. En hebben deze uitval met eigen mensen opgelost. Dit betekent wel dat zij daardoor hun eigen werkzaamheden als extra ondersteuning, ICT niet kunnen uitvoeren.

Ondanks dit alles hebben we besloten om in principe deze keer niet mee te gaan staken.


BIBLIOTHEEKOUDERS GEZOCHT

Op mijn vorige oproep voor nieuwe bibliotheekouders, heb ik geen reactie gehad.

Het zou fijn zijn wanneer we aanmeldingen hiervoor krijgen. Anders zijn we genoodzaakt de uitleen voor thuis te gaan stoppen. Dat zou toch wel heel jammer zijn. Lezen is zo belangrijk voor het leerproces van onze kinderen. Dus…. een goed voornemen voor het nieuwe jaar ….aanmelden als hulpouder voor de bibliotheek.


SCHAATSEN GROEP 4 T/M 8

Ondanks de staking van de boeren hebben de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven op de schaatsbaan.

Het was prachtig weer, genieten dus!!!


SAVE THE DATE!

Dinsdag 21 januari 2020 is er om 19:30 een speciale avond. Wat er allemaal gaat gebeuren, hoort u na de vakantie, maar dit wilt u als ouder niet missen. We hebben u hard nodig!

Dus zet het vast in uw agenda.

Dinsdag 21 januari van 19:30 tot 21:30. Zien we u dan?


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende weken zijn jarig:

19-12 Marley gr.2

21-12 Nora gr.7

23-12 Lola gr.4

24-12 Thijs gr.5

25-12 Colin gr.7

26-12 Keanu gr.7

27-12 Elin gr.1

27-12 Liam gr.1

30-12 Younes gr.8

05-12 Jennifer gr.8

07-12 Sanu gr.1

Allemaal een hele fijne dag!!!


BELANGRIJKE DATA

16-12 vergadering MR

18-12 schaatsen op de Markt

19-12 Kerstviering

20-12 continurooster kinderen om 14.00 uur uit, start van de kerstvakantie

06-01 Start school

21-01 speciale avond?!

24-01 spelletjesochtend kleuterbouw

27-01 MR vergadering

27-01 OV vergadering


KERSTVIERINGEN

Kinderkerstfeest in De Veste

Zondag 22 december is in De Veste het jaarlijkse kinderkerstfeest.

De viering begint om 15.30 uur, maar jullie kunnen vanaf 15.00 uur al komen om je te verkleden voor het kerstfeest. Zo kun je als herder, engel of wijze het kerstfeest meevieren. Natuurlijk zijn ook de vaders, moederen en opa’s en oma’s van harte welkom.


Kleuterkerstviering Hemelvaartkerk 16.30 uur

Op kerstavond 24 december is er om 16.30 uur een kleuterviering in de O.L.V.- Hemelvaartkerk. In deze viering wordt het kerstverhaal verteld waarbij de kinderen actief kunnen zijn. De kerststal met de kinderen als engel of schaapje is het middelpunt van deze viering. Ook de kinderen die jonger zijn dan 4 zijn ook van harte welkom.

Mochten uw kinderen het leuk vinden om een mooi schaapje of engel te worden en kunt een half uur van tevoren aanwezig zijn voor de viering, dan kunnen zij mooi meedoen in de viering.


Kinderkerstviering Josephkerk om 19.00 uur

Voor kinderen van de basisschool is er een kerstviering op 24 december in de H.-Josephkerk om 19.00 uur.

Kinderkoor Pax zingt.


Zondag 5 januari - Parochiebrede Gezinsochtend

Op zondag 5 januari is er weer een nieuwe parochiebrede gezinsochtend in Gouda. De ochtend begint om 9.30 uur, waarbij we in verschillende leeftijdscategorieën aan de slag gaan met een verfrissende catechese. Ook voor volwassenen wordt voor een inspirerend programma gezorgd, dus jong en oud is welkom! Om 11.00 uur sluiten we de ochtend af met een eucharistieviering in de H.-Josephkerk. Gedurende de gehele ochtend is er crèche voor de allerkleinsten. Kom een langs en maak kennis met deze leuke bijeenkomst met ontmoeting, een uitdagend programma en eucharistie! Heb je vragen? Mail of bel naar Carisia Houdijk – gezinsdag@sintjandd.nl / 06 – 23 27 35 13