Nieuwsbrief 20-02-2019

SCHOOLDIENST

Afgelopen zondag hebben we een mooie kerkdienst gehad met ons eigen koor olv juf Maaike en meester Dirk.

De lezers en spelers hebben hun uiterste best gedaan. Veel ouders bezochten de viering en waren enthousiast over de invulling van de viering. We hebben goed van ons laten horen en Zien.


VOORJAARSVAKANTIE

Vanwege onze studiedagen is vandaag voor de kinderen de vakantie begonnen. We hopen dat iedereen een heerlijke vakantie heeft. En we zien elkaar weer terug op 4 maart.


OPEN HUIS

In de week van 11 t/m 14 maart houden we weer Open Huis op de Triangel. We stellen u als ouders in de gelegenheid om vooral de eerste drie kwartier van de ochtend een les te volgen in de groep van uw kind. Vanaf maandag 11 februari hangt er een intekenlijst bij iedere groep. In sommige groepen zal er ivm de grootte van de groep nog een tijdstip in de middag toegevoegd worden.


CARNAVAL

We hebben een geweldig carnavalsfeest gehad. De optocht met de kleuters was zeer geslaagd. Leuk dat er zoveel ouders stonden te kijken en dat sommige ouders op verschillende plekken stonden te zwaaien.

De optredens van de kleuterbouw waren schattig en daarna hebben ze heerlijk spelletjes kunnen doen.

Het open podium van de midden- bovenbouw was weer een groot succes. We hadden deze keer ook 3 solisten die een instrument bespeelden. Amber, Robin en Elfie heel knap gedaan!!!

Kortom het was een hele fijne ochtend. Iedereen die hieraan heeft meegewerkt reuze bedankt voor de inzet.


STAKING

Op 15 maart staat er een landelijke stakingsdag aangekondigd voor het onderwijs. Omdat we ons nog steeds ernstig zorgen maken over het tekort aan leerkrachten gaan we als team deze staking ondersteunen. Deze week hadden we weer geen vervanging voor twee zieke collega’s. We hebben de kinderen opgesplitst, juf Claske en juf Angenieta hebben een deel voor hun rekening genomen en de ondersteuning kwam te vervallen. Dit is niet wat we willen. Groepen worden groter, de gewone leerstof blijft achter en het werk van 2 collega’s blijft liggen wat op een ander moment moet worden ingehaald en extra leerhulp kan niet gegeven worden. Dit betekent dat er op 15 maart geen les gegeven wordt.


IN DE BUURT.NL

De onderzoek redactie van RTL Nieuws heeft een overzicht gemaakt van de eindtoetsresultaten van basisscholen. En dus ook van die van Gouda. Bent u nieuwsgierig geworden waar de Triangel staat , dan zou ik zeker gaan kijken op https://indebuurt.nl/gouda/nieuws/deze-goudse-basisscholen-scoorden-supergoed-op-de-eindtoets-en-deze-minder-goed~67195/?utm_source=facebook&utm_medium=facebooktijdlijnpost


VOORLICHTINGSAVOND GROEP 2

Op woensdagavond 6 maart om 20.00 uur zal juf Maaike voorlichting geven over de inhoud van het lesprogramma als voorbereiding op groep 3.

We hopen alle ouders van groep 2 deze avond te ontmoeten.


GROEP 4

We zijn nog steeds druk met de tafels oefenen. Willen jullie in de vakantie hier lekker mee doorgaan! Dan gaan we na de vakantie weer als een speer.


ONZE INVALPOOL ZOEKT ZIJ-INSTROMERS

Voel jij je verantwoordelijk voor de kenniseconomie van de toekomst en wil je hier een substantiële bijdrage aanleveren dan ben jij de zij instromer die we zoeken!

In het Groene Hart (Alphen aan den Rijn, Gouda, Zoetermeer e.o.) slaan de primair onderwijs besturen de handen ineen door gezamenlijk een in company zij instroom opleiding aan te bieden.

Als zij instromer ga je direct voor de groep en krijg je gedurende twee jaar lang de benodigde opleiding aangeboden door de aangesloten besturen in samenwerking met de Hoge School Leiden. Om in aanmerking te komen beschik je in elk geval over een afgeronde bachelor opleiding.

Wil je meer weten over de te nemen stappen kom dan naar onze informatieavond op 7 maart a.s. van 19:00 – 21:00 aan de Henry Dunantweg 30, Alphen aan den Rijn.

Aanmelden: stuur een e-mail te naar info@rtccella.nl onder vermelding van “voorlichting zij instroom”.


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

23-02 Sofie gr.4

25-02 Robin gr.5

27-02 Bram gr.1

28-02 Jim gr.5

02-03 Mateo gr.8

02-03 Jens gr.6

04-03 Lauren gr.8

05-03 Susanne gr.3

Een hele fijne verjaardag allemaal!!!


BELANGRIJKE DATA

17-02 Schooldienst

18-03 MR en OV

19-03 t/m 21-03 10-minutengesprekken

20-02 Carnaval

21-02 Studiedag kinderen vrij

22-02 Studiedag kinderen vrij

25-02 Eerste vakantiedag

01-03 Laatste vakantiedag

04-03 MR

11-03 t/m 15-03 Openbare lessen

14-03 Rapport gr.3 t/m 7

15-03 Stakingsdag