Nieuwsbrief 20-09-2017

Schoolreis

Wat hebben de kinderen gisteren genoten!!! En uiteraard de begeleiders ook. Het was echt een geweldige dag.

De kinderen hebben zich super vermaakt ieder op zijn/haar niveau. Het was echt een feestje om met elkaar op stap te zijn.

Alle begeleiders reuze bedankt voor het begeleiden van de kinderen.


Ouderhulpoekje

Vorige week vrijdag heeft u het ouderhulpboekje ontvangen. Heeft u dit al ingevuld?

U kunt op heel veel verschillende manieren iets betekenen voor de school van uw kind. Veel activiteiten lukken gewoonweg niet zonder extra handen. Maar ook de schoolwas of het podium aankleden etc. zijn werkzaamheden die zonder uw hulp niet gedaan kunnen worden.

We hopen op een overweldigende inschrijving.


Jaarverslag/overleg oudervereniging De Triangel

27 September is er ’s morgens de gelegenheid om bij ouders van de oudervereniging te reageren op het jaarverslag, vragen te stellen, etc.. Dit zal dus in een andere vorm gaan dan een vergadering. De uitnodiging en de stukken hiervoor ontvangt u nog.


Staking 5 oktober

Wanneer u de media volgt, zult u ongetwijfeld op de hoogte zijn van de staking op 5 oktober a.s. De bonden hebben leerkrachten opgeroepen om een duidelijk signaal af te geven aan de regering over de werkdruk en het dreigende tekort (soms nu al merkbaar) aan leraren.

Ons bestuur ondersteunt deze staking.

Ook de leerkrachten op de Triangel willen deze actie ondersteunen. Dit betekent dat er op 5 oktober geen les gegeven wordt.


Bezoek chocoladefabriek groep 4

Op maandag 9 oktober gaat groep 4 de chocoladefabriek een bezoekje brengen. Hier krijgen wij les van schrijver, dichter en muzikant Erik van Os.

Wij zijn op zoek naar ouders die ons willen rijden. Bij de klas hangt een lijst, waarop u kunt aangeven dat u wilt rijden en ook hoeveel kinderen u in de auto kwijt kunt.

De kinderen kunnen op de normale tijd (13.15 uur) naar school komen en zijn om 15.15 uur weer terug.

Hierdoor vervalt helaas wel de gymles.

Alvast bedankt! Juf Karin en Juf Claire.













Technobiel groep 8

Aanstaande vrijdagmiddag (22 september) krijgt groep 8 een techniekles van de Brede School. In het Groenhovenpark staat een vrachtwagen met oplegger met daarin allemaal wetenschappelijke experimenten. De kinderen kunnen onder andere ontdekken hoe een sport-band werkt, hoe vliegtuigjes kunnen vliegen door er met infrarood licht op te schijnen of hoe een drone in een virtuele wereld fruitkisten veilig op een amfibievoertuig kan plaatsen.

We gaan lopend naar het Groenhovenpark. De les duurt van 14.00 – 15.00 uur. De verwachting is dat we rond 15.15 uur weer terug zullen zijn op school. Vanwege deze techniekles zal de gymles vervallen.


Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende week zijn jarig:

21-09 D’lanya gr.5

25-09 Jelte gr.7

26-09 Tess gr.6

Een hele fijne verjaardag!!!