Nieuwsbrief 21-09-2018

KRANTENARTIKELEN NIEUWBOUW

Waarschijnlijk heeft u de berichten over onze school in de verschillende kranten zien staan. Zoals het er nu uitziet zal de gemeenteraad dit najaar de huisvestingsplannen voor de scholen in Gouda bespreken. Dan wordt er meer duidelijk over de toekomst van de Triangel. Onze MR wacht daar niet op en zet nu al van alles in het werk om de school aan de Coniferensingel te behouden.


JAARVERSLAG OUDERVERENIGING

Bij deze nieuwsbrief ontvangt u ook het jaarverslag van de Oudervereniging.

Op woensdagochtend 26 september zijn leden van de Oudervereniging vanaf 8.30 uur aanwezig in de grote hal om met u van gedachten te wisselen en eventuele vragen over het jaarverslag te beantwoorden. U bent van harte welkom!


SCHOOLREIS

Dinsdag is het eindelijk zo ver. Dan gaan we op schoolreis en de groepen 1 t/m 3 hebben het onderbouwfeest op school met het thema circus. In de bijlage treft u de schoolreisbrief voor de groepen 4/5 en 6/7 aan.


OUDERPORTAL

Vorige week heeft u een mail gehad met inloggegevens voor het ouderportal.

Veel ouders hebben al ingelogd, waarvoor dank! Wilt u er deze week aan denken om nog in te loggen als u dat nog niet gedaan heeft? Als u inlogt kunt u gelijk de persoonlijke gegevens van uw kind nakijken en waar nodig aanpassen.

Als er vragen of problemen zijn kunt u juf Maaike benaderen.


FIETSEN OP HET PLEIN

Sommige kinderen en ouders zijn waarschijnlijk de afspraak dat we lopen over het schoolplein een beetje vergeten. Wil iedereen zich hieraan houden om zo met elkaar de veiligheid op het plein te bewaren.


LUNCHEN

Namens onze lunchouders wil ik u vragen de naam van uw kind(eren) op de broodtrommel en beker te zetten.


BOEKENWEEK

3 Oktober start bij ons op school de kinderboekenweek. Het thema is vriendschap. Woensdag 10 oktober is er een voorlichting over "Hoe lees ik mijn kind voor" op school van 11.15 uur tot 12.15 uur. Noteer deze interessante bijeenkomst in uw agenda, want iedereen is welkom! Op 9 oktober worden grootouders uitgenodigd om hun kleinkinderen uit de groepen 1 t/m 3 voor te lezen vanaf 13.15 uur.

We sluiten de boekenweek af met een 2de hands boekenmarkt op 11 oktober. Verdere info volgt nog.

De kinderboekenwerkgroep.


HIEP!HIEP!HIEP!HOERAAA!

Komende week zijn jarig :

21-09 D’lanya gr.6

23-09 Elfie gr.4

25-09 Jelte gr.8

26-09 Tess gr.7

Allemaal een hele fijne verjaardag!!!


KINDERBOEKENSCHRIJFSTER IN DE CHOCOLADEFABRIEK

Graag attenderen we je op het bezoek van kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander aan de Chocoladefabriek aanstaande zaterdag 22 september.

Kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander is als juf begonnen en heeft heel wat kinderen leren lezen. Nu vertelt zij enthousiast over alle verschillende boeken die ze heeft geschreven. In samenwerking met de Brede School Gouda komt Vivian naar de Chocoladefabriek en vertelt speciaal voor kinderen van groep 3 en hun ouders hoe leuk (maar ook hoe belangrijk) lezen is.

Lees jij misschien voor aan een kind dat in groep 3 zit? Wijs hem/haar en zijn ouders dan op deze activiteit. Of ken je in jouw omgeving kinderen uit groep 3 die dit leuk zouden vinden? Geef het door. Opgeven kan bij de Brede School via onderstaande link:

https://www.bsgouda.nl/activiteit/op-reis-door-leesland-11537/


RUGBY

Donderdag 27 september gaat groep 8 voor de tweede keer een gastles rugby volgen op het korfbalveld.

De les duurt van 11.00-12.00 uur. Denk aan je sportkleding.