Nieuwsbrief 21-11-2018

RAPPORTEN EN PLAKBOEKEN

Vrijdag 23 november krijgen de kinderen van de groepen 1 t/m 7 hun rapport en/of plakboek mee. Met uitzondering van groep 4 en 5 is in dit rapport ook een uitdraai van Zien toegevoegd (ons leerlingvolgsysteem op sociaal en emotioneel gebied). De ouders van de groepen 4 en 5 krijgen dit in januari.

Groep 8 krijgt het rapport op 7 december.


INDELEN 10-MINUTENGESPREKKEN

Inmiddels zijn we aardig ver gevorderd met alle ouders in te plannen al dan niet via het systeem.

In principe krijgt u eind deze week via de mail te horen op welk tijdstip u bent ingedeeld. Daarnaast hangen we morgen aan het eind van de dag de lijsten bij de deur van het lokaal.


SCHOENENDOZEN

We hebben 1 week de tijd om dozen in te leveren. We zitten inmiddels op 20 dozen en zijn reuze benieuwd of er nog een paar bijkomen.


SINTERKLAAS

Maandag bleek er een usb-stick bezorgd te zijn op de Triangel. Afzender: de Sint.

Uiteraard waren we erg benieuwd wat er op stond en hebben afgelopen maandag met de hele school naar een filmpje van de Sint gekeken. De Sint is zijn kapsel een beetje zat en wil wel eens wat anders. Hij heeft advies van de kinderen nodig. Dus alle kinderen mogen een tekening op school maken die opgehangen wordt zodat de Sint er 1 uit kan kiezen. Dat wordt dus tekenen geblazen!! We zijn benieuwd welk kapsel hij gaat uitkiezen.

Volgende week maandag 26 november mogen de kinderen hun schoen zetten op school. Zij mogen vrijdag of maandag een schoen mee naar school nemen. En nu maar weer hopen dat die rommelpiet niet komt!!

Vandaag zijn in de groepen 5 t/m 8 lootjes getrokken voor de surprises. Hierover komt nog een brief met informatie.


KERST

Sint is pas net in ons land maar wij zijn al weer druk voor de kerstperiode.

We zoeken voor 6 december overdag enthousiaste ouders die de kerstbomen in elkaar kunnen zetten. In de avonduren willen we de school verder gezellig versieren. We komen veel handjes tekort, dus geeft u zich alstublieft op via juf Renee. Mail naar renee.koolwijk@degroeiling.nl

We hopen op veel aanmeldingen zodat school er in een gezellige sfeer uit komt te zien.

Alvast bedankt!

De kerstwerkgroep


EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2019

De Eerste Heilige Communieviering in Gouda staat gepland voor 19 mei 2019. Alle kinderen uit groep 4 die gedoopt zijn kunnen zich tot 1 januari 2019 per e-mail aanmelden bij het locatiesecretariaat van de H.- Josephkerk (gouda@sintjandd.nl). Het aanmeldingsformulier kunt u ook op de website invullen: https://www.sintjandd.nl/h/aanmeldengouda. Kinderen die al in de ledenadministratie van onze geloofsgemeenschap opgenomen zijn, krijgen automatisch een uitnodiging en het aanmeldingsformulier thuis per post opgestuurd.

Voor de kinderen die niet gedoopt zijn en wel de Eerste Communie willen doen, is er een mogelijkheid om zich te laten dopen nog voor de Eerste Communieviering. U kunt dat bij de aanmelding doorgeven.

Het voorbereidingstraject begint in januari en bestaat uit tien bijeenkomsten, waarvan twee ouderavonden en acht kinderbijeenkomsten. De kinderbijeenkomsten worden gehouden op zondagen tussen 10:45 en 12:15 uur in de ‘Jeugd-En-Kind’ ruimte in de H.-Josephkerk aan het Aalberseplein 2 te Gouda. Aan het voorbereidingstraject zijn kosten van 50 euro gebonden. Iedereen is van harte welkom!

Kijk voor meer informatie het filmpje over het sacrament van de Eucharistie op www.sintjandd.nl/index.php?p=sacra-menten&id=2.


HIEP!HIEP!HIEP!HOERAAA!

Komende week zijn jarig:

22-11 Azra gr.1/2a

25-11 Yalou gr.5

26-11 Roan gr.1/2b

28-11 Bowie-Daniël gr.1/2a

Een hele fijne verjaardag!!!