Nieuwsbrief 22-02-2018

Voorjaarsvakantie

Gistermiddag is voor de kinderen de voorjaarsvakantie begonnen. We hopen dat iedereen een fijne week heeft.

We zien elkaar weer terug op maandag 5 maart.

Iedereen een hele fijne vakantie.


Schaakkampioen Triangel

Max uit groep 8 is onze schaakkampioen. Gistermorgen heeft hij zijn beker in ontvangst genomen.

Super gedaan Max!! Gefeliciteerd!!


Vastenactie

Zoals iedereen vorige week heeft kunnen lezen is het doel van onze vastenactie de Atletiekvereniging Gouda. Geert Moelker en Carina de Wilde hebben de vastenactie officieel geopend door een voorlichting over het doel te geven. Door heel veel pech met een brand in hun materialenhok, zijn zij alles kwijt. Wij hopen dat we hen kunnen helpen met de aanschaf van nieuwe materialen door voor hen te sparen.

Dus jongens en meisjes zet hem op !!!!


Kunstweken

Na de voorjaarsvakantie hebben we drie kunstweken op school. Naast de reguliere lessen, is er in die weken extra aandacht voor tekenen en handvaardigheid. Dit doen we door in iedere groep een bepaalde schilder onder het voetlicht te brengen en door kunstenaars de In school in te halen die de kinderen les gaan geven op verschillende gebieden.

De kinderen hebben inmiddels een keuze mogen maken voor een activiteit.

We zijn nog wel dringend op zoek naar ouders die tijdens de verschillende workshops deze kunstenaars kunnen helpen met het begeleiden in de groepen. De lijsten hangen bij het lokaal, maar u kunt ons ook mailen.

In de bijlage treft u het programma aan. We geven met een sterretje aan waar we nog mensen nodig hebben. Wilt u zich vanwege de vakantie opgeven via de mail.

Vooral voor dinsdag 6 maart zijn we nog op zoek naar mensen die willen assisteren.

Wilt u aangeven op welk moment u kunt helpen.

We zijn ook op zoek naar schragen of schildersezels.


Weet u het nog??

De afspraak over het wegbrengen van de kinderen.

We merken dat het voor schooltijd weer steeds drukker in de hallen en gangen. Bij sommige groepen staan soms zoveel ouders voor het klaslokaal dat kinderen er niet langs kunnen om naar binnen te gaan.

Daarom gaan we na de voorjaarsvakantie onze afspraak weer strak inzetten. Hoe was deze ook al weer?

Bij het wegbrengen is het niet de bedoeling dat de ouders het lokaal in gaan. Dit geldt niet voor de twee kleutergroepen, maar voor de groepen 3 t/m 8. Het is dan ook niet de bedoeling dat u als ouder voor het lokaal blijft staan of op een later moment nog een keer voor het lokaal komt staan om te zwaaien. We willen om half 9 en kwart over 1 met de lessen beginnen.

Behalve op vrijdag; dan mag u even naar binnen lopen. En uiteraard willen we ook op die dag op tijd beginnen.

We hopen dat u meewerkt en zo de rust helpt te bewaren in school.


Inloopochtend schriften

Vrijdagmorgen 9 maart kunt u vanaf 8.20 uur samen met uw kind de schriften in het lokaal bekijken.

Om kwart voor 9 beginnen de lessen.


Mag ik me even voorstellen..

Hoi mijn naam is Awesta. Ik zit op het ID college in Gouda. Ik doe de opleiding helpende zorg en welzijn. En zit in mijn 1e jaar. Ik loop stage op de maandag en de dinsdag in groep 1/2a. Mijn ouders zijn geboren in Afghanistan, ik zelf in Nederland. Ik woon in Rotterdam. Ik zal stage lopen tot begin juni. Dus als u vragen heeft kunt u gerust naar me toe komen


Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende weken zijn jarig:

24-02 Ashtin gr.8

25-02 Robin gr.4

26-02 Leanne gr.8

28-02 Jim gr.4

02-03 Mateo gr.7

02-03 Jens gr.5

04-03 Lauren gr.7

O5-03 Susanne gr.1/2a

Een hele fijne verjaardag allemaal!


Doppen sparen

We sparen nog steeds plastic doppen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het opleiden van hulphonden.

Het verzamelpunt waar wij als school aan leveren, heeft inmiddels al € 20.000,- opgehaald.

Dus ik zou zeggen lekker doorsparen.


Zondag 11 maart 2018

Parochiebrede Gezinsdag Gouda 11:00 tot 14:30

-Dankbaarheid – Waar ben jij Dankbaar voor?-

Graag willen we jullie als gezin uitnodigen voor deze dag! Komen jullie ook naar deze dag vol ontmoetingen, lunch, programma en de H. Mis. Kom deze dag een keer meemaken als gezin en ontmoet andere ouders binnen onze parochie!

We starten om 11:00 uur met het vieren van de H. Mis in de Joseph kerk, Aalberseplein 2, te Gouda. Uiteraard is er creche voor onze kleinste kinderen. De grotere kinderen zullen betrokken worden tijdens de mis zodat we als familie de mis kunnen vieren. Na de mis wordt er voor een lunch gezorgd en vervolgens zullen we van 12:45 uur tot 14:15 uur per leeftijdsgroep ons programma volgen rondom Dankbaarheid. Om 14:15 uur sluiten we de dag samen af zodat ieder om 14:30 uur weer naar huis kan. Komen jullie ook? We kijken uit naar jullie komst! Opgeven mag maar hoeft niet.


Kinderboerderij voor 2018 (bijna) gered, voor 2019 nog niet!

Heeft u de actie #RedDeKinderboerderij gevolgd? Kinderboerderij De Goudse Hofsteden liet begin februari weten in financiële problemen te zijn. Zonder extra structurele hulp zou de boerderij voor het eind van 2018 zijn deuren moeten sluiten.

De kinderboerderij werd daarna overspoeld met steun en positieve reacties van vele sympathisanten via sociale media. Ook de gemeente kwam in actie en liet weten voor 2018 extra geld bij te passen. Daar is de boerderij natuurlijk ontzettend blij mee. Toch is onze actie nog zeker niet klaar. Voor 2019 en daarna is nog steeds jaarlijks € 40.000,- extra nodig.

Wilt u ook iets bijdragen aan de kinderboerderij? Dat stellen we zeer op prijs! U kunt bijvoorbeeld vriend worden via de website. Ook kunt u meedoen aan de loterij op zaterdag 7 april, georganiseerd door twee enthousiaste moeders. Meer hierover leest u op Facebook. Of u kunt meefietsen met de sponsorfietstocht van de Rabobank op 30 juni. Verder plannen wij een evenement met Grand Canyon eind dit jaar. Heeft u een ander idee? Wilt u als school of kinderdagverblijf iets betekenen? Laat het ons weten via sandra@kinderboerderijgouda.nl.

Samen kunnen wij zorgen dat de kinderboerderij dé plek in Gouda blijft waar uw kinderen heerlijk kunnen spelen en laagdrempelig in contact komen met dieren en de natuur. Tot ziens op de boerderij!

Sandra Harkes, beheerder kinderboerderij