Nieuwsbrief 22-05-2019

DE TRIANGEL MAG BLIJVEN

Officieel doet de wethouder pas in oktober een uitspraak. Bijna alle fracties staan achter het feit dat we in de buurt blijven en ook andere schoolbesturen hebben geen tegengeluiden laten horen.

Dus we gaan er van uit dat dit alleen nog een hamerstuk is en willen graag alle leerlingen uit de buurt lekker op onze school houden en krijgen. Wanneer u nog een raamposter wilt ophangen, kunt u deze bij juf Angenieta ophalen.


GEZOCHT: OUDER DIE ZITTING WIL NEMEN IN ONZE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

In de medezeggenschapsraad (MR) van onze school is met ingang van het nieuwe schooljaar plaats voor een nieuw lid van de oudergeleding. De MR is op zoek naar een gemotiveerde ouder die zich beschikbaar wil stellen voor deze vacature.

Wat is een MR?

Iedere school heeft een medezeggenschapsraad, in de MR zitten 3 ouders en 3 leerkrachten. De MR praat mee over allerlei onderwerpen die met onze school en het onderwijs te maken hebben. Belangrijke thema’s waar we op dit moment mee bezig zijn: huisvesting, sociale veiligheid, kwaliteit en breed onderwijs voor alle leerlingen. De MR vertegenwoordigt alle ouders en leerlingen.

De MR is daarmee dus iets anders dan de oudervereniging, die het team ondersteuning biedt bij het organiseren van allerhande activiteiten op de school.

Wij vergaderen ongeveer 6 keer per jaar. De leden van de MR worden voor een periode van drie jaar gekozen.

Lijkt het u wat om de MR te komen versterken?

Stuurt u dan voor 15 juni 2019 per mail een korte tekst (ca 10 regels) waarin u zich presenteert. Mailadres mr.triangel@degroeiling.nl

Indien na 15 juni 2019 blijkt dat er meer kandidaten zijn dan beschikbare plaatsen dan zal er een verkiezing georganiseerd worden.

Wilt u eerst met iemand uit onze MR praten, voordat u besluit zich kandidaat te stellen? Neem dan contact op met een van de ouders van de oudergeleding:

Ilse Wensing: moeder van Sjoerd, Tijn en Rens Mikkers

Marjolein Traas; moeder van Jens en Olivia Hak

Marieke Dekker- Abels; moeder van Lena en Simon Dekker 06 20458006 / marieke_dekker@hotmail.com


INFORMATIEAVOND OVER DE START VAN VOLTIJDS HOOGBEGAAFDENONDERWIJS OP DE TRIANGEL

Afgelopen woensdag hebben we een positieve, goed bezochte informatieavond gehad. En inmiddels worden er ook al gesprekken gevoerd met ouders van toekomstige kinderen. Mocht u nog mensen in uw omgeving kennen die meer over onze groep willen weten, laat ze rustig contact opnemen.


FOTOGRAAF

Volgende week dinsdag komt de schoolfotograaf. Nadat eerst alle kinderen individueel op de foto zijn geweest en de groepsfoto’s gemaakt zijn, gaan de broertjes en zusjes binnen de school met elkaar op de foto. Vanaf 15.15 uur mogen ook broertjes en zusje van buiten de school mee op de foto.

Dit gaat op volgorde van aankomst. Het kan tijd kosten voordat u aan de beurt bent, dus houdt u daar rekening mee.

Nog een tip : de achtergrond voor de foto’s van de fotograaf is wit.


KANGOEROEWEDSTRIJD

Dinsdag zijn de uitslagen van de Kangoeroe Wiskundewedstrijd bekend gemaakt aan de leerlingen. De sterke rekenaars van 1702 basisscholen in Nederland deden mee met deze uitdaging. Op de Triangel hebben 51 kinderen meegedaan en heel hard hun best gedaan om de moeilijke rekenpuzzels op te lossen.

Alle kinderen hebben een leuke prijs en een diploma gekregen. Bovendien hebben de kinderen met hun deelname ook een groot aantal leuke spellen gewonnen voor onze school, voor elke klas één.

De twee besten van onze school deden het zó goed dat ze ook landelijk in de prijzen vielen. Ruben Keers en Sjoerd Mikkers hielden respectievelijk 99,3% en 99,5% van alle deelnemers in hun leeftijdscategorie (bij elk meer dan 11.000!) achter zich. Dit is echt een hele bijzondere prestatie. Nummer drie van de Triangel was Sanne Moelker uit groep 3 met 97%.JAVD

Gisteren is de JAVD gestart. Er weer lekker gelopen en gezongen. Meneer Cor moedigde ons aan vanaf zijn balkon.

Wij houden vast aan het motto van de afgelopen jaren: Ik loop op water en fruit. Wilt u aub dus echt zuinig zijn met snoep en ruim met water en fruit. Wij wensen iedereen de rest van de avonden veel loopplezier! De JAVD-cie.


GOUDSE SINGELLOOP

Elk kind van groep 3 t/m 7 kan zich weer opgeven voor de Goudse Singelloop op vrijdag 13 september 2019. De inschrijfformulieren zijn vorige week uitgedeeld. Dus geef je op en ren lekker mee!!!


AANMELDEN VOOR KINDERBURGEMEESTER VAN GOUDA

Ieder jaar wordt er een burgemeester uit de groepen 7 van alle basisscholen van Gouda geselecteerd en benoemd. Ook dit jaar weer. Wanneer je dit leuk lijkt, kun je hiervoor bij meester Dirk een formulier vragen en je je tot 1 juni opgeven bij de Brede School.


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

25-05 Jip gr.6

26-05 Lisa gr.4

27-05 Randall gr.4

28-05 Jolijn gr.7

Een hele fijne verjaardag allemaal!!!


BELANGRIJKE DATA

04-05 Dodenherdenking

05-05 Bevrijdingsdag

06-05 Start school

12-05 Moederdag

13-05 MR

15-05 Informatieavond Prisma groep

17-05 Spelletjesochtend kleuters

21- t/m 24-05 JAVD

28-05 Schoolfotograaf

30-05 Hemelvaartsdag

31-05 Kinderen vrij

07-06 Verkeersdag

10-06 2de Pinksterdag

11-06 Studiedag kinderen vrijdag

24-06 MR en OV vergadering

Vanaf 25-06 t/m 28-06 groep 8 op kamp