Nieuwsbrief 23-05-2018

Sportdag  

Op woensdagochtend 6 juni 2018 is de sportdag voor de groepen 1 t/m 8. De sportdag staat dit jaar in het teken van atletiek en vindt plaats bij AV Gouda.

Voor deze dag zijn wij op zoek naar hulpouders die de groepjes bij alle atletiekonderdelen kunnen begeleiden. Na de meivakantie hangen er lijsten bij de klassen waarop u zich kunt inschrijven.

                      
Verkeersdag

Op 8 juni is de verkeersdag op de Triangel. Er worden deze dag voor alle groepen allerlei leuke activiteiten georganiseerd in. We hebben hiervoor nog veel hulp nodig.

De groepen 1,2,3 nemen op hun eigen fiets deel aan het verkeersparcours op het schoolplein. Voor deze groepen zoeken we nog ouders die verkeersregelaar, politieagent of bejaarde man of vrouw willen spelen. Wij zorgen voor de attributen.
Opgeven bij juf Cora (cora.bruil@degroeiling.nl)

Groep 4 en 5 gaan 's middags een verkeers-speurtocht doen in de omliggende wijk van school. Hiervoor zijn we op zoek naar ouders die de groepjes kunnen begeleiden.                    
Opgeven bij juf Karin.

(karin.schouten@degroeiling.nl)

Groep 6 en 7 gaan ’s middags diverse verkeers-opdrachten uitvoeren in het Groenhovenpark. Hiervoor hebben we uw hulp hard nodig!!!

Welke ouder, opa of oma lijkt het leuk om ons en de kinderen hierbij te kunnen helpen?

Vanaf donderdag 17 mei hangt er naast het lokaal van groep 6 en groep 7 een lijst waarop u zich kunt opgeven. Alvast bedankt voor uw hulp.

De verkeerscommissie


Schoolvoetbal groep 8

Vanmiddag zijn de meiden van groep 8 in Vlaardingen aan het strijden voor de volgende ronde. Super spannend!!!


Schoolfotograaf
Op dinsdag 29 mei komt de schoolfotograaf. De kinderen gaan individueel op de foto, met de groep, broertjes en zusjes. En er bestaat de mogelijkheid om met broertjes en zusjes van buiten de school gefotografeerd te worden.

Dit zal in principe na schooltijd gebeuren.


Afvalvrije School

Gisteren heeft groep 6 de afsluitende les van het project Afvalvrije school gehad. In deze les werd door Maarten Milieu het certificaat uitgereikt en een tegel op het schoolplein gelegd. Door de inzet van groep 6 mag de Triangel zich dit jaar nu officieel een Afvalvrije school noemen. Super gedaan!
Suppen groep 8

Morgenochtend (donderdag 24 mei)  gaat groep 8 suppen op de Breevaart. Tijdens het suppen sta je op een surfplank met een peddel.

We vertrekken rond 9 uur op de fiets en we zullen rond 12.15 uur weer terug zijn op school.

Het belooft morgen mooi weer te worden, dus denk eraan je in te smeren.

Het handigst is het suppen op blote voeten en qua kleding doe je zwemkleding aan met daarboven korte sportkleding. De kleding waar je ook in gymt dus.

Volgens de instructeur kan je helemaal droog blijven, maar dat moet ik nog zien……… Neem ook maar een handdoek en droge kleding mee.


Praktisch verkeersexamen groep 7

Morgen 24 mei is het praktisch verkeersexamen voor groep 7. De leerlingen zullen dan met de fiets door Bloemendaal een route moeten

fietsen. Zo proberen we met elkaar veilig om te gaan in het verkeer! Meer informatie vindt u in de brief over het verkeersexamen.


Overblijf
De lunchmoeders vragen de ouders van de overblijvende kinderen goed de naam op pakjes, bekers, doosjes etc. te zetten. Vooral bij de pakjes drinken is het soms niet meer duidelijk van wie het is,.


Goudse Singelloop

Op vrijdag 14 september 2018 is de Goudse Singelloop. Met De Triangel willen we met zoveel mogelijk kinderen van groep 4 t/m 7 mee doen. Je kan kiezen uit 1 of 2 km.

Dus geef je op! Bij meester Dirk kunnen er inschrijfkaarten worden gehaald waarin staat hoe je digitaal kunt inschrijven. Natuurlijk krijgen de kinderen eeneigen T-shirt van de Goudse Singelloop. Je kunt inschrijven tot 30 juni 2018.


Solliciteren naar kinderburgemeester

De leerlingen uit groep 7  kunnen weer solliciteren naar de functie van kinderburgemeester of kinderwethouder. Misschien leuk om eens met Nando te praten hoe hij deze rol ervaart.


Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende weken zijn jarig:

25-05 Jip  gr.5

26-05 Lisa  gr.3

26-05 Luca  gr.8

27-05 Randall  gr.3

28-05 Jolijn  gr.6

30-05 Fenna  gr.3

30-05 Daphne  gr.6

30-05 Wessel  gr.6

Een hele fijne verjaardag!


Doppen sparen

Fijn dat de bak  ieder week weer zo goed gevuld is. We blijven sparen.


OPEN DAG BRAVES – HONKBAL & SOFTBAL

Sla jij dit jaar de eerste homerun bij de Braves?


Zondag 27 mei aanstaande is iedereen tussen 13:00 en 15:30 uur van harte welkom op de Open Dag bij de Braves. De Open Dag is een mooie gelegenheid om kennis te maken met honk- en softbal in Gouda. Jong en oud kan meedoen aan een spellencircuit met allerlei onderdelen van de honk- en softbalsport: slaan, gooien, rennen en vangen. Daarnaast zijn veel leden aanwezig die meer kunnen vertellen over onze mooie sport en over onze vereniging. Reden genoeg om even langs te komen!


Na de Open Dag kunnen geïnteresseerden een aantal keer gratis meetrainen om de sport nog beter te leren kennen. Iedereen is van harte welkom om nader kennis te maken met een van de leukste sporten ter wereld op onze locatie in het sportpark "De Uiterwaard” langs de Goejanverwelledijk.

Open Huis

Op vrijdag 15 juni a.s. zal de peutergroep de Triangel open huis houden.

Iedereen die belangstelling heeft is van harte uitgenodigd om te komen kijken.

Weet u dus nog ouders die jonge kinderen hebben in de peuterleeftijd, nodigt u ze dan uit om een kijkje te komen nemen en sfeer  te proeven. Ook zijn de mensen van harte welkom op de Triangel.

Wanneer ze geinteresseerd zijn zullen ze informatie over de school krijgen en kunnen daar een kijkje nemen.

Pedagogisch medewerkers; Suzanne Bennis en Linda Verlaan.