Nieuwsbrief 27-03-2019

INTEGRAAL HUISVESTINGSPLAN

Vanavond staat het IHP weer op de agenda van de raadsvergadering.

De fracties zullen vanavond met elkaar het plan nog een keer kritisch bespreken, zodat er volgende week woensdag 3 april een beslissing over het gehele plan genomen kan worden. Wij hopen natuurlijk stiekem dat er dan ook een uitspraak wordt gedaan over locaties. Mocht u vanavond zin en tijd hebben het punt staat om 21.30 uur op de agenda.


UIT DE OUDERVERENIGING

Vorige week kwam de oudervereniging (OV) weer bij elkaar.

We blikten terug op Carnaval. De vernieuwde versiering was erg feestelijk en vrolijk. Wel moet er de volgende keer beter rekening gehouden worden met het alarm… Oeps… die was door waaiende ballonnen en slingers een paar keer afgegaan… Volgende keer beter opletten dus! De onderbouw begon met een feestelijke optocht door de buurt. De midden- en bovenbouw moesten de ochtend eerst nog even aan het werk en wat voor de jongsten een superspannende en te gekke optocht is, is voor de oudsten wellicht maar een saai wandelingetje… Daarna voor alle groepen natuurlijk optredens op het grote podium, tussendoor lekker dansen, spelletjes voor de onderbouw en wat lekkers hoort er natuurlijk ook bij! Druk programma, maar zo gezellig!

Nu op naar de Koningsspelen op 12 april en de Paasviering! Voor beiden zijn de voorbereidingen in gang gezet en met de hulp van enthousiaste ouders worden beide activiteiten een beetje in een ander jasje gegoten. Wat zeker is, is dat er natuurlijk weer leuke, sportieve en gezellige feestjes van gemaakt worden.

Wij kunnen deze activiteiten alleen organiseren dankzij uw vrijwillige ouderbijdrage. Mocht het u nog ontschoten zijn, bij deze nog even een korte herinnering om het snel over te maken!


VASTENACTIE KINDERBOERDERIJ

De kinderen hebben weer super hard hun best gedaan met het uitvoeren van klusjes en andere manieren om geld in te zamelen voor ons goede doel.

Deze week stond groep 4 weer met stip op nr 1 wat betreft de hoogste opbrengst. Zij hebben deze week 54,75 euro opgehaald!

Wat heeft groep 4 allemaal gedaan.

Wij zijn langs de deuren geweest en hebben heel veel lege flessen opgehaald, die hebben we ingeleverd.

We hadden eerst € 6,- toen gingen we nog keer langs de deuren en hadden we € 8,-opgehaald. Dit hebben we samen ingeleverd.

Samen hadden we € 14,20.

Wij gaan het zeker nog een keer doen, want geld ophalen is leuk!!

Met heel de klas hebben we nu € 54,75 opgehaald.

Wij zijn heel blij dat we zo veel geld hebben opgehaald.

We hopen dat we nog veel meergeld gaan ophalen door veel klusjes te doen!

Veel liefs van groep 4,  Nikki en Lisa

Afgelopen week is er 157,06 euro opgehaald! Hiermee komen we op een totaal van 348,98 euro in 3 weken tijd. Geweldig! We kunnen nu met elkaar de bijenkast schenken en Jasmijn het varken adopteren. Op naar ons volgende doel: de adoptie van de parkieten à 200 euro.

Zet hem op jongens en meisjes!


SCHOOLVOETBAL

Op woensdagmiddag 3 april en 10 april zijn de voorrondes van het schoolvoetbaltoernooi. Veel kinderen uit de groepen 5 t/m 8 doen hieraan mee. Komt u ons ook gezellig aanmoedigen? Wij spelen onze wedstrijden tussen 13.30 en 16.30

Woensdag 3 april: meiden groep 5/6 en jongens groep 7/8 bij SV Gouda

Woensdag 10 april: jongens groep 5/6 bij SV Gouda en meiden groep 7/8 bij SV Donk.

Tot dan!


INSCHRIJVEN JEUGDAVONDVIERDAAGSE

Op dinsdag 21 mei 2019 gaat de 60e Jeugdavondvierdaagse (JAVD) van start!

We lopen dit jaar mee met de groepen 3-8. Vandaag hebben alle kinderen het aanmeldformulier gekregen. Uiterlijk donderdag 4 april moeten aanmeldstrookje en inschrijfgeld (€6,50 in gesloten envelop!) worden ingeleverd bij de groepsleerkracht.

De kinderen worden begeleid door leden van de oudervereniging, leerkrachten en hulpouders.

Als u uw kind wilt laten deelnemen, bent u verplicht om tenminste één avond mee te lopen als hulpouder.

Meer informatie over het verloop van de JAVD en de indeling volgt in de week na de meivakantie.

Vragen? Stel ze aan de groepsleerkracht, Edward van Aken (OV) of juf Ingrid.


VOORJAARSMARKT

Afgelopen week hebben we u al op de hoogte gebracht over de voorjaarsmarkt. Deze zal niet op 3 april zijn maar op 17 april.


KONINGSSPELEN 12 APRIL 2019

Ook dit jaar doet de Triangel weer mee met de Koningsspelen. Op het kunstgras van SV Gouda en GMHC gaan alle groepen met sport en spel aan de slag. Dit jaar starten we met een warming-up op het schoolplein! Daarna gaan we lopend met de kinderen en begeleiders naar de sportvelden. De kinderen kunnen dus op vrijdag 12 april gewoon op school komen. In het vorig berichtje stond een foutje. Wat betreft de tijden is het nu: De kinderen van groep 1 t/m 3 kunnen om 12.00 uur op het sportveld opgehaald worden. De kinderen van groep 4 t/m 8 lopen om 12.00 uur weer naar school en zijn om 15.15 uur uit. We hebben nog veel hulpouders nodig die dag! U kunt zich intekenen op de lijsten bij de klassen.


TENNIS GROEP 5

Op woensdagochtend 17 april en woensdagochtend 8 mei hebben wij tennislessen met de groep bij tennisvereniging Ad Astra. Deze lessen zijn van 9.15u t/m 10.00u. Ik ben op zoek naar ouders die de kinderen kunnen vervoeren. We vertrekken iets voor 9 uur en zullen rond 10.15 weer op school zijn! Ik hoor het graag of u kunt rijden en wanneer u kunt rijden! U kunt mailen en er hangt een intekenlijst bij de deur!


GROEP 7 BEZOEKT MUSEUM GOUDA

Dinsdag 2 april gaat groep 7 in de ochtend naar het Museum Gouda. Daar gaan de kinderen aan de slag met ‘het schilderij ben je zelf’.


PROJECT VALS! GROEP 8

Gisteren heeft groep 8 meegedaan aan het project Vals!

Ze hebben in één ochtend een voorstelling in elkaar gezet over pesten.

Ze waren ingedeeld in 3 groepen: decor, toneel en zang.

's Middags hebben ze opgetreden voor groep 6 en 7 en de ouders van groep 8.

Het was een mooie ervaring voor de leerlingen.


BEZOEK FILMHUIS GROEP 8

Op woensdag 3 april gaat groep 8 in het Filmhuis de film ’Oorlogsgeheimen’ bekijken. We vertrekken van school op de fiets om 9.00 uur en we zullen rond 12.00 uur weer terug zijn.

Deze dag vervalt dus de gymles!


HIEP!HIEP!HOERAAAA!!!

Komende week zijn jarig:

02-04 Simon gr.1

02-04 Lucas gr.3

03-04 Lukas gr.8

03-04 Myrthe gr.7

03-04 Miley gr.1

Een hele fijne verjaardag allemaal!!!


BELANGRIJKE DATA

03-04 Schoolvoetbal 5/6 meisjes , 7/8 jongens

03-04 Raadsvergadering IHP

05-04 Plakboeken + rapport gr. 2 mee

09-04 Adopteer een monument gr. 8

09-04 t/m 10-04 10-minutengesprekken kleuterbouw

10-04 Schoolvoetbal jongens 5/6 , meisjes 7/8

12-04 Sportdag

17-04 Lentemarkt

18-04 Witte donderdag, Paasvieringen , paaslunch, continurooster

18-04 Goede Vrijdag, Start meivakantie


ZONDAG 31 MAART – PAROCHIEBREDE GEZINSDAG

Zondag 31 maart is er weer een parochiebrede gezinsdag in Gouda. Graag willen we jullie als gezin uitnodigen voor deze dag! Komen jullie ook naar deze dag vol ontmoeting, eucharistie, lunch en een uitdagend programma? We starten om 11.00 uur met een gezinsviering in de H.-Josephkerk, Aalberseplein 2 te Gouda. Uiteraard is er crèche voor de allerkleinsten. Na een compleet verzorgde lunch gaan we om 12.45 uur in verschillende leeftijdsgroepen aan de slag met het thema ‘Thuiskomen’. Om 14.15 uur sluiten we de dag af. Komt u ook met uw gezin? Of wilt u uw kinderen en kleinkinderen hierover vertellen? Opgeven mag, maar hoeft niet. Heb je vragen? Bel naar Carisia Houdijk 06 – 23 27 35 13.