Nieuwsbrief 27-09-2017

Ouderhulpoekje

Omdat we graag willen gaan plannen, willen we u nogmaals vragen het ouderhulpboekje in te vullen en in te leveren.

U kunt op heel veel verschillende manieren iets betekenen voor de school van uw kind. Veel activiteiten lukken gewoonweg niet zonder extra handen. Maar ook de schoolwas of het podium aankleden etc. zijn werkzaamheden die zonder uw hulp niet gedaan kunnen worden.

Bovendien: wat is niet leuker wanneer je ouder iets op school komt doen. Over het algemeen genieten kinderen hier enorm van.


Studiedag 4 oktober

Woensdag 4 oktober hebben de hele dag een studiebijeenkomst met alle werknemers van De Groeiling. Het thema is: Ambitie en inspiratie.

Er worden bezoeken gebracht aan scholen, instanties op verschillende plekken in de regio om daar n.a.v. de ambities van de verschillende scholen inspiratie te gaan opdoen. Vanuit de Triangel gaan we in groepjes inspiratie opdoen op een school die vakdoorbrekend onderwijs geeft, een workshop contacten in de klas, anders kijken naar kinderen in het kader van Passend onderwijs. ’s Middags presenteren we aan elkaar hetgeen we gezien hebben en kijken we wat we voor de Triangel bruikbaar vinden.


Staking 5 oktober

Wanneer u de media volgt, zult u ongetwijfeld op de hoogte zijn van de staking op 5 oktober a.s. De bonden hebben leerkrachten opgeroepen om een duidelijk signaal af te geven aan de regering over de werkdruk en het dreigende tekort (soms nu al merkbaar) aan leraren.

Ons bestuur ondersteunt deze staking.

Ook de leerkrachten op de Triangel willen deze actie ondersteunen. Dit betekent dat er op 5 oktober geen les gegeven wordt. U ontvangt van het team deze week een informatieve brief hierover.


Start mediatorentraining

Vorige week zijn de sollicitatiegesprekken ge-houden met kinderen die gesolliciteerd hebben naar de functie van mediator. Er zijn 5 leerlingen uit groep 8 en 5 leerlingen uit groep 7 hiervoor geselecteerd. Een aantal kinderen hiervan waren afgelopen jaar al mediator. Zij kunnen mooi hun ervaringen van afgelopen jaar meenemen.


Blok 2 Vreedzame School

Deze weken zijn we op school in alle groepen bezig met het thema: Conflicten lossen we zelf op.


Groep 4

Alle ouders die zich ingeschreven hebben voor het rijden naar de chocoladefabriek op 9 oktober, reuze bedankt.

We zijn rond!.


Groep 8

Op 10-10 gaat groep 8 naar het GSG Leo Vroman. De kinderen moeten die ochtend dus op de fiets komen. De kinderen vertrekken om 8.30 uur en zijn om 12.00 uur weer terug.


Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende week zijn jarig:

28-09 Amin Gr.1/2b

29-09 Dylan Gr.8

01-10 Emma Gr.5

03-10 Sami Gr.8

Een hele fijne verjaardag!!!