Nieuwsbrief 29-11-2017

Pakjes op het podium

Inmiddels zijn we al bij pakje nummer 10. We zijn uiteraard reuze benieuwd hoe lang dit door blijft gaan?


Rommelpieten

Wat zijn we vanmorgen geschrokken toen we binnenkwamen. De rommelpieten hadden flink huisgehouden. Gelukkig hebben we kinderen op school die heel goed kunnen opruimen en was alles snel weer aan kant. We zullen uiteraard Sinterklaas hierover informeren.


Schoenmaatjes

Wat goed om te zien dat ook deze week nog dozen binnen komen. We hebben inmiddels 40 mooie dozen klaar staan. Vrijdag worden ze weggebracht. Zouden we de 50 nog halen?


Studieochtend

Op 6 december heeft het team een studieochtend, De kinderen zijn daarom deze ochtend vrij.


Hulpouders aankleden podium

We zijn erg trots op ons podium wat eigenlijk altijd in stijl is aangekleed. Dit gebeurt deels door de werkgroepen van de grote feesten. En tussentijds, zo’n 4x per jaar, door een aantal podiumouders. Inmiddels zijn er nog maar twee ouders over en we zoeken dus echt versterking.

Wie het leuk vindt om te komen assisteren kan zich opgeven bij juf Angenieta.


Witte lakens en tuintegels

We zijn op zoek naar grote witte lakens voor het bekleden van het podium. Verder hebben we een paar tuintegels nodig. Misschien heeft iemand die nog ergens liggen. U kunt de spullen inleveren bij juf Angenieta.


Staking

Officieel is nog niet bekend of de stakingsdag op 12 december a.s. door zal gaan. Mocht deze dag uitgeroepen worden als stakingsdag, dan zullen de collega’s van de Triangel hieraan mee doen.

Wij blijven ons ernstig zorgen maken over de werkdruk veroorzaakt door: invallerstekort, passend onderwijs, de bulk aan niet lesgevende taken die steeds groter wordt.

Op 7 december wordt dit officieel bekend gemaakt en zullen we verder informeren.


Pietenochtend

Vrijdag 1 december willen we weer een gezellige pietenochtend houden. We gaan kruidnootjes bakken, knutselen en pieten gymmen. Wij vragen ouders om ons daarbij te komen helpen. Opgeven kan op de lijsten die bij de groepen hangen.


Eerste Heilige Communie 2018

De Eerste Heilige Communieviering in Gouda staat gepland voor 27 mei 2018. Alle kinderen uit groep 4 die gedoopt zijn kunnen zich tot 1 januari 2018 per e-mail aanmelden bij het locatiesecretariaat van de H.-Josephkerk (Gouda@sintjandd.nl). Het aanmeldingsformulier kunt u ook op de website invullen: https://www.sintjandd.nl/h/aanmeldengouda. Kinderen die al in de ledenadministratie van onze geloofsgemeenschap opgenomen zijn, krijgen automatisch een uitnodiging en het aanmeldingsformulier thuis per post opgestuurd.

Voor de kinderen die niet gedoopt zijn en wel de Eerste Communie willen doen, is er een mogelijkheid om zich te laten dopen nog voor de Eerste Communieviering. U kunt dat bij de aanmelding doorgeven.

Het voorbereidingstraject begint in januari en bestaat uit tien bijeenkomsten, waarvan twee ouderavonden en acht kinderbijeenkomsten. De kinderbijeenkomsten worden gehouden op zondagen tussen 10:45 en 12:15 uur in de ‘Jeugd-En-Kind’ ruimte in de H.-Josephkerk aan het Aalberseplein 2 te Gouda. Aan het voorbereidingstraject zijn kosten van 50 euro gebonden. Iedereen is van harte welkom!

Kijk voor meer informatie het filmpje over het sacrament van de Eucharistie op: https://www.sintjandd.nl/h/


Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende week zijn jarig:

30-11 Emma gr.8

01-12 Olivia gr.1/2b

05-12 Sint Nicolaas

Een hele fijne verjaardag allemaal!


Doppen sparen

We sparen nog steeds plastic doppen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het opleiden van hulphonden.

Het verzamelpunt waar wij als school aan leveren, heeft inmiddels al € 20.000,- opgehaald. Dus ik zou zeggen lekker doorsparen.


Te koop

Er zijn nog twee oude stepjes en twee trekkarretjes te koop voor €5,-. Ze staan in de kleine hal.