Nieuwsbrief 31-01-2018

Afvalvrije School

In het kader van duurzaamheid en een schone leefomgeving gaan we samen met de Gemeente Gouda de kinderen bewust maken van het belang van het scheiden van afval.

De kinderen van groep 6 hebben hierin een belangrijke taak om ons te helpen bij het scheiden van afval. Wanneer u door de school loopt ziet u posters hangen waarin zij ons vertellen hoe we het vuil moeten scheiden. En dit wordt al heel goed gedaan. We hebben nog 1 stapje te gaan het scheiden van gft afval. Groep 6 is bezig met het bedenken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen gaan doen.


Carnaval: BACK TO THE FUTURE

Samen terugblikken & vooruitkijken tijdens het Back to the future carnavalsfeest. Dit thema past natuurlijk goed bij ons jubileum van 25 jaar! Samen blikken we terug op vervlogen tijden en kijken we naar de toekomst. Back to the future wordt een feest der herkenning. Kies maar een outfit uit, uit een periode die bij jou past. Dus voor één keer mag je die felgekleurde nineties legging weer aan. Of kies voor die wijde 70's broek of toch het hippie stijltje uit de 60's? Je kan ook gaan als één van je vroegere helden. Kijk je liever vooruit dan terug? Voel je vrij om te showen hoe jij in de toekomst naar feestjes gaat! Maar iets anders mag natuurlijk ook!!!

Op vrijdag 9 februari vieren wij op school carnaval. Hieronder een aantal mededelingen voor deze dag:

- De onderbouw (1 t/m 3) viert carnaval in de ochtend en zij hoeven geen eten/drinken mee te nemen.

- De onderbouw (1 t/m 3) heeft een spelletjesochtend. Hiervoor zoeken wij nog ouders die kunnen helpen. Dit kan op de lijsten die bij de onderbouwgroepen hangen!

- Groep 4 t/m 8 heeft in de middag open podium. Als uw kind het leuk vindt om op te treden mag dit doorgegeven worden bij de eigen leerkracht. Per groep mogen er 3 optredens door naar het open podium op vrijdagmiddag 9 februari.


Studiedagen

We willen u eraan herinneren dat we op 22 en 23 februari studiedagen hebben en dat de kinderen dus op die dagen vrij zijn.


Hiep! Hiep! Hiep! Hoera!!!!

De komende week zijn jarig:

01-02 Sterre gr.4

04-02 Cato gr.6

Een hele fijne verjaardag allemaal!


Letterdiploma

Vandaag hebben alle kinderen uit groep 3 het letterdiploma ontvangen. Ze hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om alle letters te leren.

In het bijzijn van de ouders van groep 3 werd het diploma overhandigd.

Top gedaan jongens en meisjes! En nu maar lekker heel veel lezen.
Doppen sparen

We sparen nog steeds plastic doppen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het opleiden van hulphonden. Het verzamelpunt waar wij als school aan leveren, heeft inmiddels al € 20.000,- opgehaald. Dus ik zou zeggen lekker doorsparen.


Zondag 11 maart 2018

Parochiebrede Gezinsdag Gouda 11:00 tot 14:30

-Dankbaarheid – Waar ben jij Dankbaar voor?-

Graag willen we jullie als gezin uitnodigen voor deze dag! Komen jullie ook naar deze dag vol ontmoetingen, lunch, programma en de H. Mis. Kom deze dag een keer meemaken als gezin en ontmoet andere ouders binnen onze parochie!

We starten om 11:00 uur met het vieren van de H. Mis in de Joseph kerk, Aalberseplein 2, te Gouda. Uiteraard is er crèche voor onze kleinste kinderen. De grotere kinderen zullen betrokken worden tijdens de mis zodat we als familie de mis kunnen vieren. Na de mis wordt er voor een lunch gezorgd en vervolgens zullen we van 12:45 uur tot 14:15 uur per leeftijdsgroep ons programma volgen rondom Dankbaarheid. Om 14:15 uur sluiten we de dag samen af zodat ieder om 14:30 uur weer naar huis kan. Komen jullie ook? We kijken uit naar jullie komst!