Nieuwsbrief 14-12-2016

Kerstvakantie

Volgende week vrijdag start op vrijdagmiddag om 14.00 uur de kerstvakantie.

De kinderen eten die dag dus op school vanwege het continurooster.

De groepen 1 t/m 3 zijn gewoon om 12.00 uur uit.


Wie heeft…

we kunnen nog meer gebruiken

Wie heeft er voor het kerstwandeltheater lantaarns, vuurkorven te leen en willen graag glazen potjes hebben. U kunt de lantaarns en korven voorzien van naam inleveren bij juf Angenieta.


Kerstwandeltheater

Heeft u zich al ingeschreven op de lijsten bij de deuren van groep 1 t/m 3 ?


Brief spelers wandeltheater

Vandaag krijgen de kinderen die spelen in het wandeltheater een brief mee waar alles op een rijtje staat.


Kerstfeest groepen 4 t/m 8

In de bijlage bij de nieuwsbrief staat allen informatie over het kerstfeest voor de groepen

4 t/m 8. De groepen 1 t/m 3 hebben vorige week al een brief meegekregen over het feest in de onderbouw.


Opruimen van de kerstspullen

We zijn nog op zoek naar mensen die ons vol-gende week vrijdagmorgen kunnen helpen met opruimen van de kerstspullen die overal in de hallen staan en hangen.

U kunt zich opgeven bij juf Cora en/of juf Karin.


Rekenochtend kleuterbouw

We hebben begrepen dat een aantal ouders het heel jammer vonden dat ze niet bij de reken-informatie ochtend konden zijn.

Daar om willen we u nog een keer de mogelijkheid bieden om deze bij te wonen en wel op vrijdag 13 januari om 11 uur.


Mediatoren

Bente, Bente Veerle, Bonno, Dylan, Fabian, Fenneke, Guusje, Luna, Renske, Tomas zijn opgeleid tot mediator. Zij gaan zich aankomende vrijdag voorstellen in de groepen. Op donderdag 22 december zullen zijn officieel hun diploma krijgen.


Hiep! Hiep! Hiep! Hoeraaa!!!!!

Deze week zijn jarig:

20-12 Younes gr.6

21-12 Nora gr.4

Een hele fijne verjaardag!!!


Vorige week hebben we de soldaat van het kerstwandeltheater voorgesteld in de nieuwsbrief. Maar er doen nog veel meer mensen mee:

Mogen wij ons even voorstellen….

Wij zijn Jozef en Maria en gaan op weg naar Bethlehem. We zien heel erg tegen deze lange reis op, want Maria verwacht binnenkort ons eerste kindje.

We hopen maar dat we onderweg een slaapplaats kunnen vinden, want Maria heeft eigenlijk wel een goed plekje nodig om te kunnen rusten. We hopen maar niet dat het kindje onderweg komt. We nemen voor de zekerheid de ezel mee. Die kan dan nog wat extra dekens en spullen dragen en zo nu en dan kan Maria daarop gaan zitten wanneer ze moe is.Doppen sparen

We blijven doorsparen hoor! De bak voor de doppen staat gewoon naast de deur van het kantoor van juf Angenieta.


Brede Schoolactiviteiten

Voor de opgave van de naschoolse activiteiten vindt u het Brede Schoolkastje tegenover de hoofdingang naast de deur van de toiletten. Hier kunt u ook zien welke activiteiten er zijn en uiteraard kunt u inloggen op de website van de Brede School: www.bsgouda.nl, voor de nieuwsbrief.


De Pastoraatgroep van de Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua Gouda (Josephkerk aan het Aalberseplein) nodigt de kinderen en u uit voor:

Kerstavond-kinderviering om 19.00 uur m.m.v. Theater Hemeltje Lief en kinderkoor Pax

Tijdens de (kerk)viering op 24 december 19.00 uur in de H.-Josephkerk wordt een Kerst theaterstuk “de ruimtereizigers” opgevoerd en zal het kinderkoor Pax zingen. Drie kinderen van de planeet Plantarius zijn niet tevreden over de gang van zaken op hun planeet en “lenen” een shuttle om naar een andere planeet te gaan, want misschien is het daar beter. Ze drukken echter op de verkeerde knoppen en komen bij ons in de kerk terecht. Daar horen ze dat we het Kerstfeest vieren door Jezus te gedenken. Dit boeit hun en ze willen die Jezus wel eens leren kennen. Hoe het stuk af loopt? Dat verklappen wij niet. Dat kan u zelf bekijken als u naar de kerk komt. Daar ben u van harte welkom. Adres: Aalberseplein2, 2805 EG Gouda.


Meedoen in de kleuterviering op kerstavond!

Doe je mee met het kinderkerstspel op kerstavond?

Kinderen t/m 7 jaar zijn van harte welkom om mee te komen spelen als engeltje, herder of schaap in het kerstverhaal. Voor verkleedkleren wordt gezorgd.

Vind je het leuk om alleen te komen kijken, luisteren en zingen met je ouders? Dat is natuurlijk ook goed!

De kleuterkerstviering is op 24 december in de O.L.V.-Hemelvaartkerk aan de Krugerlaan 110 om 16.30 uur.


KINDERKERSTFEEST Veste

Alle kinderen uit groep 1 tot en met 3 opgelet: zondag 18 december is er een kinderkerstfeest in De Veste! Doe jij ook gezellig met ons mee? We zingen, dansen en spelen dan met z’n allen het kerstverhaal na. En natuurlijk zorgen wij voor prachtige verkleedkleren. Zo kun je zelf kiezen wie je wilt zijn: een stoere herder, een prachtige engel, een lief schaapje, één van de drie wijzen of Jozef of Maria. En als je liever gewoon blijft kijken, dan mag dat natuurlijk ook!

Ga je niet naar de kerk? Of ga je naar een andere kerk? Geeft niets; het kinderkerstfeest in De Veste is er voor iedereen.

Hopelijk zien we jou, je ouders, familie en vriendjes op 18 december! Het begint om 15.30 uur en is om 16.15 uur afgelopen. Vanaf 15 uur liggen de verkleedkleren klaar. Het adres is Ridder van Catsweg 300, Gouda. Aanmelden hoeft niet. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rianne Sturm (asturm(apenstaart)xs4all.nl)