Nieuwsbrief 08-03-2017

Studiedag.
Maandag 13 maart hebben de leerkrachten een studiedag over coöperatief leren. De kinderen zijn die dag vrij.

Rapporten groep 3 t/m 7.Afgelopen maandag zijn de  brieven voor de 10 minuten-gesprekken uitgedeeld in de groepen 3 t/m 7. Heeft u de brief al weer ingeleverd?
Vrijdag krijgt uw kind het rapport mee en ook de brief waarop vermeld staat hoe laat u verwacht wordt voor het 10 minutengesprek.

Vastenactie.
Afgelopen maandag zijn we weer begonnen met onze vastenactie. Het gaat er met de vastenactie om dat we aan anderen denken die het minder goed hebben dan wij. Door geld in te zamelen met de kinderen en deze te schenken aan een organisatie met een goed doel, willen we met elkaar ons steentje bijdragen. Dit jaar hebben we gekozen voor de stichting Muziekids.

Muziekids is een organisatie die d.m.v. het bouwen van muziekstudio's voor zieke kinderen de zorgen van deze kinderen even op de achtergrond willen laten zijn of beter nog, misschien zelfs even laten vergeten. Ze hebben al in een vijftal zorginstellingen een dergelijke muziekstudio mogen bouwen. Hier wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt door de patiëntjes, maar ook door hun broertjes en zusjes, vaders en moeders, opa's en oma's enzovoorts.

In het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht mogen zij ook een muziekstudio gaan bouwen en hier willen wij samen met de kinderen graag ons steentje aan bijdragen. We hopen zoveel geld bij elkaar te kunnen sparen dat we deze nieuwe muziekstudio in Utrecht 2 instrumenten kunnen schenken!

Maandag hebben we met de kinderen van groep 3 tm 8 in de hal geluisterd naar een van de initiatiefnemers van deze stichting. Hij heeft ons uitgelegd waarom het voor deze kinderen en hun familie zo belangrijk is dat deze studio's er komen.

We hebben ook met de kinderen gesproken over hoe we met elkaar geld kunnen ophalen. Dit kan b.v. door een klusje te doen voor papa, mama, opa of oma en daar b.v. 10 cent mee verdienen. Een ander idee van de kinderen was om lege flessen op te halen en de opbrengst daarvan aan het goede doel te schenken.

In elke klas staat er een blikje met het logo van Muziekids erop waar we het geld per klas in bewaren. Elke week tellen we met elkaar wat de opbrengst per klas is. Dit jaar is er ook een "presentje" voor de klas die het meeste ophaalt: een echte Ukelele Op de site van muziekids kunt meer over hen lezen http://muziekids.nl


Thema kleuren en vormen kleuters en peuters

De kleuters en de peuters zijn begonnen  met het thema kleuren en vormen. Wij willen u vragen of uw kind op bepaalde dagen iets aan mag hebben of meeneemt van de kleur die wij in de groepen centraal stellen.

Dit is op dinsdag 7 maart rood,

op woensdag 8 maart geel,

op donderdag  9 maart blauw

op dinsdag 14 maart groen

Op woensdag 15 maart oranje en op

donderdag 16 maart iets van je lievelingskleur.

Met vriendelijke groeten,

De kleuterjuffen.


Judo groepen 3
Op dinsdag 14 maart krijgen de groepen 3 judoles van de Brede school. Omdat we om 8.45 uur al omgekleed en al in de Mammoet verwacht  worden, vertrekken we om 8.20 uur met de auto. Het zou fijn zijn als alle kinderen om 8.15 uur in de klas zijn, zodat we op tijd kunnen vertrekken. De ouders/opa's en oma's van de volgende kinderen hebben zich opgegeven om ons te rijden:         
* 14 maart: Joshua E, Robin M, Marit, Kyano, Lotfi, Jurre, Yalou, Frederique en Renske.        
Super fijn dat jullie willen rijden. Bedankt alvast! Juf Daniëlle.


Schoolvoetbal 2017

Het schoolvoetbaltoernooi komt er weer aan. Aanstaande vrijdag krijgen de leerlingen van groep 5 t/m 8 (voor jongens en meisjes)

een brief mee waarin informatie staat over het schoolvoetbal. Gezellig om als klas mee te doen. En natuurlijk lekker sportief.

Dus geef je op, uiterlijk vrijdag 17 maart! 


Muziek in groep 7

Deze week staat in groep 7 muziek centraal. De leerlingen krijgen les van klassiek tot pop, van zang tot dans. Ook is er veel tijd voor 

stemoefeningen, luisteren naar muziek en zijn we veel bezig met ritme. Muziek geeft energie, dus geniet er van! Praat thuis ook eens

over muziek en luister naar elkaars  favoriete artiesten.


Hiep! Hiep! Hiep! Hoeraaa!!!!!

De komende week zijn jarig:

09-03 Dean van Gr. gr.3a

10-03 Bruno  gr. 5

15-03 Rabi   gr. 7

Een hele fijne verjaardag!


Belangrijke data  maart

10-03 Rapport mee groep 3 t/m 7

13-03 Studiedag team   kinderen vrij

14 t/m 16 -03 10-minutengesprekken

31-03 ouderinformatie workshop begrijpend luisteren groep 1 t/m 3Woordlijst thema kleuren en vormen kleuters.

De woorden van deze periode zijn:

Kleuren:

Rood

Geel

Blauw

Groen

Oranje

Paars

Bruin

Roze

Zwart

 

Vormen:

Het vierkant

De driehoek

De rechthoek

De cirkel

Het ovaal

De ruit

De cilinder

De achthoek

De zeshoek

Het kruis

De kubus

De pijl