Nieuwsbrief 29-03-2017

Voorlichtingsochtend voorlezen / begrijpend luisteren gr 1 / 2

Op vrijdag 31 maart houden we een informatieve workshop over voorlezen en begrijpend luisteren voor de ouders van groep 1 en 2. U bent om 11.00 uur uitgenodigd in de ruimte van de BSO om deze workshop te volgen.

U kunt u zelf opgeven op de intekenlijst bij het klaslokaal.


Vastenactie.

We hebben al een prachtig bedrag bij elkaar gespaard € 413,87. Geweldig jongens en meisjes lekker doorgaan zo!!!

Lentemarkt

Op woensdag 19 april zal er op de Triangel weer een Lentemarkt zijn. Op de lentemarkt kunnen kinderen zelf spulletjes verkopen. Alle opbrengsten zijn voor Muziekids.

Dus kijk eens goed rond in je huis en op je kamer. Welk speelgoed ben jij op uitgekeken, maar zou een ander nog heel erg leuk vinden? Welke boeken heb je uit en wil je nu wel ver-kopen? Welke spelletjes ben je uitgespeeld? Op 19 april kun je, (gezellig samen met je vriend of vriendin) een kraampje krijgen op onze Lentemarkt om dit alles te verkopen.

Natuurlijk wordt er ook weer gezorgd voor mooie gerbera's, plantjes en zaden voor uw moestuin. Wij zoeken ook enkele ouders die op de markt pannenkoeken, broodjes zouden willen verkopen.

Heeft u nog een ander idee om de opbrengsten van de Lentemarkt nog groter te maken? Neem contact op met juf Ingrid (ingrid.maas@degroeiling.nl) of de groepsleerkracht, wij horen het graag. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we in mei een geweldig mooi geldbedrag aan Muziekids kunnen geven.


Workshop theater groepen 1 en 2

Vrijdagmorgen hebben de groepen 1 en 2 een leuke, leerzame workshop theater gehad. Het verhaal ging over koning Kraal die erg bang was. We hebben hem geholpen om door het woeste woud te komen.

De foto’s van deze activiteit staan al op Facebook en zijn inmiddels al veel bekeken.


Palmpasen groep 4

Het is inmiddels een traditie dat onze kinderen uit groep 4 rond Palmpasen een palmpaasstok maken voor patiënten van het Groene Hart ziekenhuis. Ook dit jaar gaan we dit weer doen. De kinderen van groep 4 krijgen daarom vandaag een brief hierover mee.


Paasontbijt op De Triangel

Op donderdagochtend 13 april vieren we het paasfeest op De Triangel. We beginnen die ochtend met een paasontbijt dat voor een groot deel door de paaswerkgroep verzorgd zal worden. Om het paasontbijt extra feestelijk te maken vragen we deze keer ook uw medewerking. Vanaf volgende week maandag hangen er bij de deur van elke groep grote eieren waarop kleine hapjes staan die u extra kunt maken voor het ontbijt. De hapjes staan met de hoeveelheden op een kaartje dat u eraf kunt nemen als u iets gekozen heeft. We vragen u om u aan de hoeveelheden te houden omdat er anders te veel eten over blijft. Dus als het ei leeg is zijn er voldoende hapjes voor de hele groep. Want zoals hierboven staat: een groot deel van het ontbijt wordt al door de paaswerkgroep ingekocht en klaargemaakt.

Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!

De paaswerkgroep


Schoolvoetbal 2017

Woensdag 5 april begint het schoolvoetbaltoernooi voor de jongens van groep 7/8.

De wedstrijden worden gespeeld bij SV Gouda. Het programma volgt nog. Vrijdag gaat er een brief mee waarin informatie staat over het schoolvoetbal. Alvast veel

voetbalplezier en speel sportief.


Inschrijven Jeugdavondvierdaagse

Op dinsdag 16 mei 2017 gaat de 58e Jeugdavondvierdaagse (JAVD) van start!

We lopen dit jaar mee met de groepen 3-8. Vandaag hebben alle kinderen het aanmeld-formulier gekregen. Uiterlijk donderdag 6 april moeten aanmeldstrookje en inschrijfgeld worden ingeleverd bij de groepsleerkracht.

De kinderen worden begeleid door leden van de oudervereniging, leerkrachten en hulpouders.

Als u uw kind wilt laten deelnemen, bent u verplicht om ten minste één avond mee te lopen als hulpouder.

Meer informatie over het verloop van de JAVD en de indeling volgt in de week voor de JAVD. Vragen? Stel ze aan de groepsleerkracht, Edward van Aken (OV) of juf Ingrid.


Hiep! Hiep! Hiep! Hoeraaa!!!!!

De komende week zijn jarig:

31-03 Sem gr.7

02-04 Lucas gr.1/2b

03-04 Lukas gr.6

03-04 Myrthe gr.5

Een hele fijne verjaardag!


Belangrijke data april

31-03 Ouderinformatie workshop begrijpend luisteren groep 1 t/m 3

07-04 Plakboeken kleuters mee Rapport groep 2 mee

11-04/12-04 10-minutengesprekken groep 1/2

13-04 Paasviering

14-04 Goede Vrijdag kinderen vrij

16 en 17-04 Pasen

18 t/m 21-04 Cito eindtoets groep 8

19-04 Lentemarkt Muzikids

21-04 Koningsspelen/sportdag continurooster

24-04 t/m 07-05 Meivakantie


Doppenactie

We zijn nog steeds driftig aan het sparen. Vorige week heb ik weer een volle vuilniszak afgeleverd.

Dus sparen maar jongens en meisjes.


Palmpasenstokken maken St. Josephparochie

De kinderen zijn van harte welkom om op zaterdagochtend 8 april van 10.00 tot 11.30 uur om hun eigen palmpasenstok te maken in de Antoniuszaal bij de H.-Josephkerk.

Het is al vele jaren een traditie om gezellig met vele kinderen een stok te versieren. Beste ouders, noteer deze datum alvast in de agenda voordat u het vergeet en meld u aan bij:

• Marion Faay, per mail: marionfaay(apenstaartje)kpnmail.nl of per telefoon: 0182-584412

• Bernadette van der Meer, per mail: berna.dette(apenstaartje)hetnet.nl

• secretariaaat van de kerk, email gouda@sintjandd.nl of telefoon 0182-523801

Groot) ouders kunnen uiteraard helpen.

Er wordt gezorgd voor kruisstokken, een palmtakje, crêpepapier en schuimpjes.

U dient zelf te zorgen voor een broodhaantje, een schaar, plakband, touw, iets lekkers (liever niet te hard of te plakkerig) en/of fruit.