Nieuwsbrief 12-04-2017

Hele fijne paasdagen

Morgen houden we na het paasontbijt met elkaar de paasvieringen om ons voor te bereiden op het komende paasfeest.

We wensen iedereen mooie paasdagen toe.

De kinderen zijn vrijdag en maandag vrij.

En we zien elkaar weer op 18 april.

 

Paasviering op De Triangel

Morgenochtend 13 april vieren we het Paasfeest op De Triangel. We beginnen met een paasontbijt dat door de paaswerkgroep en ouders verzorgd zal worden.

Daarna worden er 3 paasvieringen gehouden worden waarin het Bijbelverhaal van Pasen centraal staat.

Wilt u uw kind een eigen bord, beker en bestek meegeven met daarop de naam van uw kind, als u dat nog niet gedaan heeft?

En wilt u uw kind wel gewoon iets te eten en te drinken voor de pauze meegeven?

We hopen met elkaar op een fijne ochtend met een gezellig paasontbijt en mooie paasvieringen.

De paaswerkgroep

 

Schoolvoetbal 2017

Vandaag woensdag 12 april is het schoolvoetbaltoernooi voor de meisjes en voor de jongens van groep 5/6. De meisjes van groep 8 spelen bij ONA, de meisjes van groep 5/6 bij Olympia en de andere teams bij SV Gouda. Zorg dat je op tijd op het voetbalveld bent (zie brief) en wees voorzichtig onderweg. Verzamel bij je coach en bespreek de laatste punten. Veel voetbalplezier, werk samen en speel sportief. Succes!

 

Vastenactie

Groep 6 heeft al ontzettend veel geld ingezameld voor de vastenactie, super knap! De komende dagen zullen Bart en Jelte loten gaan verkopen op het schoolplein. De loten zijn 50 cent per stuk. Tijdens de lentemarkt op woensdag 19 april is de trekking van de loterij. U kunt leuke prijzen winnen! Groep 8 is vorige week ook flink aan het actievoeren geweest. Daar had Mijke Gabreëls in haar eentje de klassenopbrengst vertienvoudigd ten opzichte van de week daarvoor, maar ook de rest van de klas heeft niet stil gezeten. Ga zo door kanjers!

Met de hele school hebben we inmiddels een prachtig bedrag bij elkaar gespaard €…….

Dat is een verrassing die we morgen tijdens de paasviering bekend maken Geweldig jongens en meisjes lekker doorgaan zo!!!

 

Lentemarkt

Op woensdag 19 april is er vanaf 12.15 uur Lentemarkt op de Triangel. De Gerbera’s en de snackkomkommer- en andere zaadjes zijn alweer besteld! We zoeken nog een paar ouders/kinderen die pannenkoeken willen bakken voor het goede doel. Wilt u een handje helpen? Dan graag even contact opnemen met juf Ingrid. Alle kleine beetje helpen natuurlijk. Groep 6 organiseert een loterij en alle kinderen mogen tweede handsspeelgoed en boeken verkopen. Het schijnt dat een juf haar kinderboekenkast eens grondig gaat opschonen, dus daar zitten vast mooie boeken bij, komt dat zien. En wie nog tennisballen wil hebben voor de hond of om zelf mee te spelen, die moet zeker ook even langs komen. Alle opbrengsten zijn voor Muziekids.

 

Optreden Muziekids

Vanochtend was het dan zover... het optreden voor Muziekids waar de kinderen van groep 3 hard voor geoefend hadden. Er waren meiden die een liedje hebben gespeeld op de piano, diverse dansoptredens, moppenmannen en dat werd allemaal gepresenteerd door Boris. Naast de optredens hebben de kinderen ook gezorgd voor uitnodigingen, posters, toegangskaartjes en hebben zij koekjes gebakken voor bij de koffie. Wij vinden het ontzettend leuk dat er zoveel ouders, opa's, oma's, ooms, tantes en broertjes en zusjes aanwezig waren. De juffen zijn in ieder geval trots op de kinderen van groep 3. Met deze actie hebben de groepen 3 maar liefst €77,40 opgehaald.

 

Groep 5 naar Heemtuin

Donderdag 20 april gaan we naar de heemtuin in het Goudse Hout. De kinderen moeten die dag geen nette kleding aan, ook een lange broek en laarzen zijn aan te raden i.v.m. distels en brandnetels. Als het regent gaat de les gewoon door! Voor deze les zijn we nog wel op zoek naar een paar ouders die willen rijden en daar een groepje willen begeleiden. Een inschrijflijst hangt bij de deur.

 

Jeugdavondvierdaagse

Een recordaantal van 131 kinderen zullen in mei meelopen met de JAVD. Dat gaat zeker een geweldig loopfestijn worden. Edward van Aken heeft maandag voor onze school nummer 24 getrokken, dat betekent dat we halverwege de stoet zullen lopen. Na de vakantie volgt informatie over de groepsindeling.

 

Koningsspelen vrijdag 21 april

Dit jaar worden de Koningsspelen gesplitst gehouden. De bovenbouw gaat vanaf groep 5 naar het sportveld. Deze spelen worden verzorgd door de Brede school. Verdere informatie hierover volgt nog. De groepen 1 t/m 4 blijven in en rond de school. Groepen 4 t/m 8 zijn om 14.00 uur uit en groep 1 t/m 3 om 12.00 uur.

Groepen 1 t/m 4

Voor de kleuters hebben we nog ouders nodig die een groepje kinderen willen begeleiden. U kunt zich opgeven via de intekenlijsten die bij de klassen hangt.

De kinderen hoeven geen eten en drinken mee te nemen, dit verzorgt de OV. Na de opening op het schoolplein (u komt toch ook kijken?) krijgen de kinderen nog een koningsontbijt in de klas.

Het is natuurlijk leuk als de kinderen en de begeleiders in het oranje komen, en het is prettig als de kinderen makkelijke schoenen aan hebben ivm het betreden van de gymzaal.

Nu alleen nog mooi weer!

De werkgroep koningsspelen.

 

Groep 9

Deze week was de slotdag van het beschavingenproject in de bovenbouwgroep. In 9 ochtenden hebben groepjes van 4 kinderen zich verdiept in één oude beschaving en vervolgens een eigen beschaving tot leven gewekt. Vooraf kregen ze gegevens over klimaat, bodemschatten en landschap van hun beschaving. Ze moesten (op basis hiervan!) een kaart tekenen, een eigen alfabet en taal bedenken, handel drijven met de andere culturen, een religie bedenken, nadenken over het landsbestuur en de rechtspraak en kunst maken. De laatste dag stond in het teken van De Ramp. Welke beschaving beschikte over de juiste eigenschappen om deze het hoofd te bieden? Er was een kennisquiz, de kinderen moesten elkaars spreuken ontcijferen en er moest gekookt worden. Uiteindelijk haalde twee beschavingen genoeg punten voor de ‘Gouden Eeuw’. De anderen zaten er echter héél dichtbij. Het was een spannend project met een leuke afsluiting. Een deel van het werk van de kinderen is nog te zien in het lokaal van groep 9, lokaal I. Loopt u gerust eens binnen.

Juf Ingrid

 

Jubileumfeest op 30 juni

Op vrijdag 30 juni begint de viering van het 25-jarig jubileum van De Triangel met een groot feest voor alle kinderen, ouders, broertjes en zusjes. Anders dan andere jaren begint het feest al om 16.00 uur met een spectaculair optreden van alle leerlingen. Dat mag u echt niet missen!

Om ook daarna niets van het feest te hoeven missen, kunnen we na het optreden gezellig met z’n allen op school eten. Ouders, zusjes en broertjes kunnen tegen een kleine vergoeding mee-eten.

Muzikanten gezocht!

Bespeelt u een muziekinstrument? Lijkt het u leuk om samen met andere ouders en kinderen een optreden te verzorgen tijdens het eindfeest? Ook met beperkte ervaring vinden we het erg leuk als u meedoet!

Meld u aan via de leerkrachten of juf Angenieta.

 

Hiep! Hiep! Hiep! Hoeraaa!!!!!

De komende week zijn jarig:

15-04 Esmee gr.4 17-04 Mijke gr.8

18-04 Anouk gr.5

Een hele fijne verjaardag!

 

Belangrijke data april

11-04/12-04 10-minutengesprekken groep 1 / 2

13-04 Paasviering

14-04 Goede Vrijdag kinderen vrij

16 en 17-04 Pasen

18 t/m 21-04 Cito eindtoets groep 8

19-04 Lentemarkt Muziekids

21-04 Koningsspelen/sportdag continurooster

24-04 t/m 07-05 Meivakantie